Foto:

Groetjes van de Stamtafel: verhalen van echte Boskopers

Door Debbie de Geus

Boskoop - Het valt niet mee om tijdens een griep epidemie op de hoogte te blijven van alle ins en outs in Boskoop als je zelf ook onder een dekentje ligt. Maar eenmaal opgeknapt blijkt er toch wel van alles gebeurd te zijn.

Onder ons Boskopers zijn de laatste tijd vele dierbare mensen weggevallen en dat is toch het gesprek van de dag. De een zat wel eens aan de stamtafel, en de ander kennen we van gezicht, maar het is 'ons kent ons' en direct, of indirect leef je met alle betrokkenen mee. De namen galmen over onze stamtafel, en dat zal nog lang zo blijven.

Bij de AH wordt een man opgepakt, Boskoop juicht. U bent vast ook wel eens ondergespuugd of zomaar uitgescholden op straat en toch lukt het de politie niet om deze persoon een ander heenkomen te geven. Maar hij is weer afgevoerd, dus jassen wassen en hopen dat we voorlopig niet meer bespuugd worden. Voor zolang het duurt….

Terwijl er in de Gouwe een miljoenenjacht vaart, komen de mannen die de boot begeleiden door de bruggen en de sluizen even opwarmen aan de stamtafel. Ze lopen voor op schema, want aan onze hefbrug hebben ze geen omkijken. Deze is breed genoeg en het jacht vaart hier zo doorheen. Bij de Coenecoopbrug moeten ze nog even assisteren en daarna zijn ze vrij, om vervolgens de volgende ochtend door te gaan naar Rotterdam.

Een gezellig tafereel, de meeste werken aan het interieur in de boot of zijn monteur. Ze hebben vrije keuze om wat bij te verdienen door met het jacht mee te reizen. Het is een hele happening en niemand vindt dit dan ook vervelend werk. We hebben nog enkele keren gevraagd: "Wat kost zo'n bootje nou?" Niet dat we nou zo nieuwsgierig zijn, we willen alleen alles zo graag weten. Maar het antwoord hierop is mee teruggegaan naar het jacht.

De Kwakveense Koerier (of heet het 100% Krooshappers) ligt ook weer bij iedereen op de mat. Hét carnavalsblad van Boskoop. Iedereen keek er naar uit, want we willen graag weten wat er allemaal staat te gebeuren in Boskoop de komende tijd. Vele carnavalsoutfits zijn al besteld en de ene is nog gekker dan de andere. We hebben er zin in! Dit carnavalsseizoen komt er ook weer een kroegentocht. Een lint van carnavalsvierders gaat van kroeg naar kroeg, 45 minuten feest in iedere kroeg in Boskoop. Waar wij vorig jaar de grote fout maakten om de stamtafel te laten staan, gaan wij hem dit jaar toch maar verwijderen, zodat niet iedereen opgestapeld zit tot het plafond. We trekken wij ons bloemetjesgordijn open, halen het paard uit de gang, en bij niemand krijg je de lach nog van zijn gezicht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden