Bestuur van Floreant
Bestuur van Floreant (Foto: Paul Miltenburg.)

Vereniging Floreant draait weer lekker

door Ellen van Dilst

Voor het eerst sinds jaren is het bestuur van voetbalvereniging Floreant weer voltallig en dat mag in de krant. Graag zelfs.

Boskoop - Het gaat namelijk goed met de club en dat verhaal wordt graag verteld. Financieel is het op orde, betrokkenheid van de leden is groeiende en nu ook het bestuur compleet is, is er tijd om nieuwe plannen te maken. Eerst en vooral moest er stabiliteit binnen de club zijn. Belangrijkste aandachtspunt: iedereen moet kunnen voetballen, van jong tot oud, topspelers en rosédames gelijk. Dat lukt elke week weer, met steeds minder problemen.

En omdat de basis op orde is, ontvouwt zich de dynamiek van de vereniging. Floreant is namelijk typisch een club van iedereen en voor iedereen. Er wordt gepresteerd, lol gemaakt, samengewerkt, hard getraind, wat minder hard getraind. Er is aandacht voor de kleintjes, de toppers, de moeders en voor alle ideeën en initiatieven.

De bestuurders komen allemaal uit de vereniging voort. Het is een vak apart, een voetbalvereniging besturen, een beetje als het leiden van een groot bedrijf. Dat moet je kunnen en vooral, daar moet je zin in hebben. Maar, zo vinden ze eensgezind, de club is het waard. Bovendien: het blijft toch je cluppie. Nu de verantwoordelijkheid op meerdere schouders rust, is het minder zwaar en een stuk interessanter. Het paniekvoetbal is achter de rug, er is weer overzicht en ruimte voor nieuwe ideeën. Duidelijkheid bieden naar de leden, ervoor zorgen dat iedereen zich veilig en welkom voelt. De sfeer van gemeenschappelijkheid ondersteunen, ruimte geven aan initiatieven vanuit de club.

En er is ruimte voor nieuwe leden, ook dat wil het bestuur uitdragen. Want woorden zijn mooi, maar het ervaren is veel meer waard. Floreant draait weer lekker en daar kan jij bij zijn, als je wilt.

Meer informatie over Floreant vind je op de website floreant.nl of op Facebook facebook.com/BGCFloreant

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden