Jose van der Bas van de Stichting Groen Doen: "Een plek waar kinderen spelenderwijs kunnen leren en voor ouderen jeu de boules."
Jose van der Bas van de Stichting Groen Doen: "Een plek waar kinderen spelenderwijs kunnen leren en voor ouderen jeu de boules." (Foto: )

Mooie ideeën ingebracht bij Kweekvijver

Inmiddels is de Boskoopse Kweekvijver twee keer open geweest. Elke vrijdag van 11.00 uur tot 17.00 is Erna Bosschart aanwezig om met Boskopers die goede ideeën hebben te sparren. De bedoeling is er samen achter te komen welke stappen gezet kunnen worden om ideeën verder te ontwikkelen tot duurzame projecten.

Boskoop - De ideeën zijn divers, maar hebben hetzelfde uitgangspunt. De Boskopers die naar de Boskoopse Kweekvijver komen, zijn actief op zoek naar manieren om ons geliefde dorp mooier, socialer, vitaler en leuker te maken. Iemand als Sven Driesen bijvoorbeeld. Een jonge loot uit een oude stam Boskopers. Hij heeft met zijn kennis van media en het maken van documentaires een paar hele mooie ideeën bedacht. Twee ideeën worden nu uitgewerkt.


Dagvoorziening

Twee jonge vrouwen kwamen tegelijk met een projectvoorstel om voor dementerende ouderen een dagvoorziening in Boskoop te realiseren. Wetenschappelijke lessen uit de praktijk van dit soort broedplaatsen laten dat vaker zien. Een vraagstuk als dit wordt door meer mensen in Boskoop als probleem ervaren. En dus zie je dan dat meer mensen met eenzelfde soort idee komen om dat aan te pakken. Via de Boskoopse Kweekvijver brengen we deze mensen met elkaar in contact om te zien of zij het idee samen kunnen uitwerken. Vervolgens koppelen we hen samen aan iemand die hen verder kan helpen.


De twee gebiedsregisseurs van gemeente Alphen aan den Rijn, Steef van der Hoorn en Heleen Steens, denken ook actief mee. Steef en Heleen helpen als zij kunnen vanuit hun kennis plannen en ideeën weer verder. Een mooie ontwikkeling!


Tiny Forest

Op de foto Jose van der Bas van de Stichting Groen Doen. Jose wil graag een Tiny Forest, met buiten-klaslokaal en ontmoetingsplek realiseren nabij de basisscholen in Boskoop: "Een plek waar kinderen spelenderwijs kunnen leren, maar waar ook ouderen bijvoorbeeld jeu de boules kunnen spelen."


Het Groene Huis

Heb je een idee, kom dan op vrijdag langs bij de Boskoopse Kweekvijver in Het Groene Huis aan het Reijneveld 23. Meld je even via erna@siac.network of bel 06-51295283. In Het Groene Huis worden ook 's avonds bijeenkomsten georganiseerd. Tijdens deze vrije inloop kunnen bezoekers hun ideeën voorleggen aan alle aanwezigen. Ook wordt er in maart een dag georganiseerd waarin bezoekers kennis kunnen nemen van allerlei verschillende burgerinitiatieven die er in ons land al zijn gerealiseerd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden