Cees was niet alleen een voortreffelijke bestuurder, maar beschikte ook over een prachtige baritonstem. De verenigingsdichter schreef een gedicht over hem: 'Cees, de bariton onder de baritons'.
Cees was niet alleen een voortreffelijke bestuurder, maar beschikte ook over een prachtige baritonstem. De verenigingsdichter schreef een gedicht over hem: 'Cees, de bariton onder de baritons'. (Foto: )

Zeventigjarige jubilaris bij Die Gouwe Sanghers

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Regiomannenkoor Die Gouwe Sanghers op maandag 7 januari, gehouden in het Jeugdhuis aan de Julianastraat, is een bijzondere jubileum te vieren. Cees van Gemeren, het oudste lid van DGS met zijn 89 jaar, wordt gehuldigd voor de zeventig jaar trouwe lidmaatschap en voor zijn bewezen diensten.

BOSKOOP - Na de toespraak van voorzitter Klaas Smid, werd de jubilaris voor het mannenkoor gehaald. Hij bedankte Cees van Gemeren voor zijn vele verdiensten in de afgelopen 70 jaar en hij keek terug op de mens en zanger Cees en de vele functies die hij heeft bekleed.

DGS werd onder de naam Algemeen mannenkoor Die Gouwe Sanghers op 12 september 1945 opgericht en werd Cees als jongeling van 21 jaar in 1949 lid. Hij heeft vele jaren een bestuursfunctie vervuld, waaronder 25 jaar penningmeester en archivaris van de Jaarboeken van DGS. Voor zijn penningmeesterschap werd hij benoemd als Erelid van Die Gouwe Sanghers. Cees was niet alleen een voortreffelijke bestuurder, maar beschikte ook over een prachtige baritonstem. Diverse dirigenten maakten daar graag gebruik van en Cees was als solist in diverse werken te bewonderen.

Voor de jubilaris was de voorzitter van het Koninklijk Nederlands Zangersverbond vereniging Holland, de heer Koos van Herk, aanwezig. Van Herk blikte in zijn toespraak terug op wat er allemaal op cultuur- en zanggebied heeft plaatsgevonden in de afgelopen 70 jaar. Het is een unicum dat een zanger zo lang lid is van één vereniging. Hiervoor is speciaal een draagspeld voor 70 jaar gemaakt, wat de verbondenheid van het koor met de zangers en de liefde voor de muziek aangeeft. Na deze woorden werd de oorkonde en draagspeld voor 70 jaar trouw aan de Nederlandse Mannenkoorzang overhandigd. Mevrouw Van Gemeren ontving van de voorzitter van DGS een fraai boeket bloemen.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie liet ook verenigingsdichter Leen Koster zich horen met zijn mooie gedicht 'Cees, de bariton onder de baritons'.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden