Boskoper Floor Vermeulen is genomineerd voor Beste Lokale Bestuurder van 2018. Hij wacht het verder rustig af, zegt hij. "De nominatie an sich vind ik al hartstikke leuk."
Boskoper Floor Vermeulen is genomineerd voor Beste Lokale Bestuurder van 2018. Hij wacht het verder rustig af, zegt hij. "De nominatie an sich vind ik al hartstikke leuk." (Foto: Provincie Zuid-Holland)

Floor Vermeulen in de race voor Beste Lokale Bestuurder

Donderdag wordt bekend gemaakt wie zich de Beste Lokale Bestuurder van 2018 mag noemen. Kanshebbers zijn o.a. burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam, Commissaris van de Koning in Gelderland Clemens van Cornielje én Boskoper Floor Vermeulen.

BOSKOOP - Floor Vermeulen (34) is gedeputeerde bij de provincie Zuid-Holland met de portefeuille verkeer en vervoer. Volgens de jury komt hij in aanmerking voor de titel vanwege zijn inzet, daadkracht, communicatievaardigheden en perfecte helikopterview.

Wat vindt hij van de nominatie? ''Heel bijzonder. Ik hoorde vlak voor Kerst dat ik was voorgedragen. Vorig jaar was ik genomineerd in een subcategorie, voor bestuurders onder 40 jaar. Maar nu dus in de hoofdcategorie."

Zijn categorie bestaat uit tien genomineerden, waaronder klinkende namen als burgemeester Aboutaleb van Rotterdam. Hoe ziet hij de concurrentie? "Die is moordend, haha. Maar ook wel weer erg leuk om daar tussen te staan natuurlijk." Vermeulen heeft geen idee van de uitslag laat hij weten." Er is een jury, maar er is ook een online stemming geweest waarbij het publiek een favoriet kon kiezen. Die stemming is nu gesloten."

Donderdag is er een feestelijke bijeenkomst in Helmond waarbij de winnaars in de diverse categorieën bekend worden gemaakt. Gaat hij er heen? "Nee, ik kan niet. Ik ga dan met een aantal aannemers naar Duitsland voor de nieuwe tunnelboormachine van de RijnlandRoute. We gaan een tunnel aanleggen om de A4 en de A44 met elkaar te verbinden. Die tunnelboor is 100 meter lang en 11 meter hoog, gigantisch dus. Binnenkort gaat hij in delen op transport naar Nederland. De afspraak in Duitsland staat al heel lang, anders was ik zeker gegaan. "

door Morvenna Goudkade

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden