En toen kwam er een nieuwe stamtafel. Voorzien van logo, nu vol gezet met kerstlichtjes, maar nog steeds elke dag strijd over wie als eerste de krant mag lezen.
En toen kwam er een nieuwe stamtafel. Voorzien van logo, nu vol gezet met kerstlichtjes, maar nog steeds elke dag strijd over wie als eerste de krant mag lezen. (Foto: Debbie de Geus)

Groetjes Stamtafel: biefstuk met Kerst of kant-en-klaar?

Bijna het einde van het jaar, en dat betekent Kerst en Oud en Nieuw vieren. Voor de één lekker gewoon twee weken vrij of met familie de buik vol eten en cadeautjes uitpakken. Voor de ander een donkere tijd, van alleen zijn, familie missen, of verveling en ergens een kant-en-klaarmaaltijd halen om de Kerst door te komen. Ieder viert het op zijn manier, of viert het niet.

Boskoop - Ook hier aan de stamtafel ervaren wij verschillende meningen. Waar de één zegt "Wat is het hier gezellig met al die lichtjes", zegt de ander "Kan die rommel niet terug in de kast, ik kan niet eens behoorlijk de krant lezen met al die kersttroep op de tafel". Tja, wij houden van Kerst en we laten het gewoon staan.

De meeste gasten van de stamtafel gaan wel iets gezelligs doen met Kerst, en voor die enkeling die dat om wat voor reden niet doet of kan doen, denk gewoon: het zijn maar twee dagen. En een kant-en-klaarmaaltijd is gezonder dan gourmet en daarbij heb je niet altijd andere mensen nodig om het gezellig te hebben. Voel je je dan nog steeds een beetje down, kom dan op 31 december naar de stamtafel en eet een (gratis) oliebol mee. Die zijn niet alleen voor stamgasten, maar ook voor jou, omdat iedereen een beetje gezelligheid in zijn leven nodig heeft!


Een jaar lang "de stamtafel perikelen" in de Gouwe Koerier, ins en outs over Boskoop en zijn inwoners. Er is hier altijd wel wat te beleven. Een stamtafeljaar in vogelvlucht: de Hefbrug, altijd gesprek van de dag - of eigenlijk van het uur. Iedereen schopt tegen dat ijzeren gedrocht aan, maar we hebben hem nodig. De sluiting van de pinautomaat. We horen er nooit meer iemand over. De grote kerstboom die verplaatst werd van het Raadhuisplein naar de kerk bij de verkeerslichten. De hond Sam die gesteriliseerd werd en een klant die dacht dat het over hem ging, dat verhaal is ook de wereld uit geholpen.

En toen kwam er een nieuwe stamtafel. Voorzien van logo, nu vol gezet met kerstlichtjes. Er kwam ook nog een vrouw langs die in de tuin plaste en haar gebruikte tissue bij ons in de tuin achterliet. Na een waarschuwing heeft zij dit niet meer gedaan. Boskoop verzoop bijna door de regenval en de pompen gingen te laat aan. Maar het lijkt goed gekomen te zijn, we zijn niet voor niks krooshappers!

Over Krooshappers gesproken, ook deze zijn aan bod geweest, twee prinsen in één jaar en een heuse kroegentocht van vele carnavalsvierders leverden mooie plaatjes op. Het artikel 'Loverboys in het Gouwebos' heeft heel veel reacties opgeleverd en ook bij de politie is dit aangekomen, dus goed nieuws! Er wordt extra op gelet. Een geschiedenislesje voor de 'nieuwe Boskopers' met het artikel over de tuinbouwgeiten. Dit heeft vele leuke verhalen opgeleverd in de weken erna!


Mooie dingen

We hopen nog vele mooie dingen te mogen schrijven die ons allemaal bezighouden in ons zo mooie Boskoop. Wij houden onze oren open, en of je nou woont in het Waterrijk, de Nessepolder, Snijdelwijk of aan de verkeerde kant van de brug, wij krijgen het allemaal te horen! Wij wensen iedereen hele fijne Kerstdagen toe, op wat voor manier je die ook door mag brengen!

Meer berichten