Dit is Anja Stolwijk: de prijzenwinnares van 'Creatief Boskoop' en een kunstenares in wording.
Dit is Anja Stolwijk: de prijzenwinnares van 'Creatief Boskoop' en een kunstenares in wording. (Foto: Ellen van Dilst)

De foto die een heel verhaal vertelt

Bijna durfde ze niet. Haar foto tussen al die mooie schilderijen? Het leek niet gepast. Toch stuurde ze wat werk in en toen hing haar foto in Floravita, zij aan zij met die andere mooie kunstwerken. Met z'n allen maakten ze deel uit van de jaarlijkse expositie 'Creatief Boskoop'.

Boskoop - De foto werd bekeken, bewonderd en beoordeeld door een ieder die langskwam, door de bewoners van Floravita en door een jury van deskundigen. Afgelopen zaterdag kwam daaraan een eind en mocht de foto weer mee naar huis. Maar tot haar grote verrassing was hij niet alleen. Toen ze hem kwam ophalen, bleek hij vergezeld van liefst twee trofeeën en een weelderige bos bloemen. Haar foto had twee prijzen gewonnen.

Vakantiekiekjes

Opeens was niet de foto maar zijzelf een stralend middelpunt geworden. Moeder van vier die inmiddels oefenen met uitvliegen, vond ze het tijd worden om wat meer aandacht aan zichzelf te schenken. Fotograferen vond ze altijd al heerlijk, al bleef dat in eerste instantie beperkt tot de vakantiekiekjes.

Cursussen, coaching en een eigen website volgde: eerste schreden op een professioneel fotografenpad. Vervolgens dus de tentoonstelling 'Creatief Boskoop' waar ze bescheiden een foto instuurde.

Bekeken en bewonderd

En nu overtuigend winnaar werd, want zowel het publiek als de deskundigen verkozen haar foto boven alle andere kunstwerken. Nog wat beduusd ("Dit had ik echt nooit verwacht") liet ze zich feliciteren en fotograferen. Nu was het haar beurt om bekeken en bewonderd te worden.

Met de armen vol bloemen en prijzen en een stralende lach die niet meer verdween, zei ze bij het huiswaarts gaan vol enthousiasme: "Nu ga ik meedoen met de Boskoop kunstroute."


Werk van Anja Stolwijk vindt u op haar website www.anjastolwijk.nl of volg haar op Instagram: @anja.stolwijk.

De jury 

De eerste prijs in platte vlak technieken ging naar een door Anja Stolwijk gemaakte en op bijzondere wijze afgedrukte foto. Haar werk werd door het bezoekende publiek eveneens hoog gewaardeerd, want zij behaalde de meeste stemmen en won daarmee twee keer de eerste prijs.


Kijk voor de overige winnaars van Creatief Boskoop op www.gouwekoerier.nl.

Meer berichten