Kaya van der Heide (artiestennaam Kaya Vitalis) heeft als profielwerkstuk een EP uitgebracht met zelf geschreven nummers.
Kaya van der Heide (artiestennaam Kaya Vitalis) heeft als profielwerkstuk een EP uitgebracht met zelf geschreven nummers. (Foto: Leo Ernst)

Kaya brengt EP uit voor schoolopdracht

Op vrijdag 7 december presenteerde Kaya Vitalis haar EP met zelf geschreven nummers tijdens een geweldige show in een uitverkocht Theaterbakkerheij in Gouda.

Boskoop - Haar concert begon Kaya met een prachtige cover, het nummer 'Yellow' van Coldplay. Ze werd begeleid door haar band, waarmee ze nog niet veel had kunnen repeteren. Het concert stond echter als een huis. Stevige nummers afgewisseld met mooie kleine akoestische uitvoeringen. Met Kaya als stralend middelpunt. In de tweede helft van het concert kreeg het publiek de vijf nieuwste nummers van Kaya's EP te horen.

Kaya van der Heide begon in de brugklas op het Coenecoop in Boskoop en beklom toen al regelmatig het podium. Ze speelde mooie rollen in de musical en speelde op de jaarlijkse muziekavond met haar gitaar haar eigen nummers. Ze vertegenwoordigde ook twee keer de school in de Goudse schouwburg tijdens 'Cool Talent'. Dat ze talent heeft, bleef hierdoor niet onopgemerkt.

Inmiddels zit Kaya in 6 vwo. In het eindexamenjaar maken alle leerlingen een grote praktische opdracht, een soort meesterstuk. Kaya besloot voor haar profielwerkstuk een EP uit te brengen. Ze zocht sponsors voor haar project en schreef vijf prachtige nummers. Haar nummers met hitpotentie zijn te beluisteren via haar YouTube kanaal: Kaya Vitalis.

Meer berichten