Bij het zien van Piet, durft Chris al geen nee meer te zeggen en doneert vaak een mooie prijs. Debbie de Geus heeft speciaal voor hem een gedicht geschreven.
Bij het zien van Piet, durft Chris al geen nee meer te zeggen en doneert vaak een mooie prijs. Debbie de Geus heeft speciaal voor hem een gedicht geschreven. (Foto: Debbie de Geus)

Groetjes van de Stamtafel: hulppiet Chris is niet mis

Afgelopen donderdag kreeg ik een 'hilarische veeg uit de pan' van hulppiet Chris. Een gedicht voorgelezen door de Sint en ik droop met een zwart geveegd gezicht af en met een scheurkalender van de stamgasten als cadeau. Toen Sint en zijn Pieten weer weg waren kwam er iemand naar mij toe die vertelde dat hulppiet Chris altijd zoveel doet voor anderen.

Boskoop - Ook nu is hij weer druk met iemand die het nodig heeft heen en weer te rijden naar het ziekenhuis. Kan je daar nou eens niet over schrijven, werd mij gevraagd. Deze Piet is een bijzondere Piet. Ik luisterde en wist zelf al wel dat hij altijd overal helpt. Ik zocht uit wat hij nog meer doet.

Toen Chris een jong pietje was werkte hij als boomkweker, maar vanwege een zwakke rug moest hij dit opgeven en ging de fourage handel in. Hij is nu wat ouder, al bijna 70, en woont met zijn twee zonen op de Valkenburgerlaan tot hij weer met Sint mee naar Spanje moet. Maar hij gedraagt zich nog als een jonge god. Waar hij vroeger een bekende hulpsint was bij bijvoorbeeld de scouting of de slankclub (waar geen pepernoten maar stukjes komkommer en wortel werden gestrooid), is hij nu een bekende bij de VVV waar hij vrijwillig rondvaarten verzorgd.


Ook stond hij in de wieg van de oprichting van de verkoopavonden bij de scouting, waar hij vaak een slinger aan het rad gaf, of bij de oprichting van de carnavalsvereniging waar hij de hoogste onderscheiding als cardieler kreeg. Chris loopt collecte en verzameld mooie prijzen voor goede doelen als Stichting Soep.

Bij hem thuis ben je altijd welkom voor een hapje of drankje. Voornamelijk met zijn vrienden van de Chinese club, tijdens het bridgen of bij de klaverjasvereniging waar hij ook helpt met het reilen en het zeilen. Tijdens de brugbezetting liep hij met een zelfgemaakt spandoek voorop met zijn vrienden om mee te demonstreren. En lopen doet hij ook met zijn zus, iedere dag een stukje wandelen voor een kilootje minder. En altijd zijn zakken gevuld met hondenkoekjes voor de hondjes die hij tegenkomt. Hij verzameld ook plastic doppen voor de blindegeleidenhonden.


Pieten zoals Chris zijn er niet veel. Altijd vrolijk en een lach op zijn gezicht. Dus speciaal voor Piet Chris een gedicht:

Sint heeft jou bespioneerd 
en bij je vrienden geïnformeerd 
Jij bent één van die dapperen 
die zijn/haar handen laat wapperen 
Altijd voor anderen in de weer 
"Graag gedaan" zeg je keer op keer 
Wat Sint jou duidelijk zeggen wil: 
jij maakt het verschil! 
Het is belangrijk voor vandaag en morgen 
dat er mensen zijn die voor anderen zorgen 
Gelukkig ben jij daartoe bereid 
als vrijwilliger in je eigen tijd 
Mensen helpen zit in jouw aard 
Geloof me, dat is heel wat waard! 
misschien een klein gebaar 
maar voor jou staat er een drankje op de stamtafel klaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden