Foto:

Sinterklaas bezocht Benthuizen

Ook dit jaar heeft Sinterklaas weer een bezoek gebracht aan het prachtige dorp Benthuizen. "Het was er bijna niet van gekomen" meldt onze verslaggever ter plaatse. Omdat Sinterklaas het deze dagen erg druk heeft met het aanwezig zijn op vele plaatsen had hij een helikopter als vervoersmiddel uitgekozen. Veel kinderen stonden dan ook met spanning naar de lucht te kijken in afwachting van de wentelwiek. Zou de goede Sint wel komen nu hij het weer zo lelijk vindt. Door de laag hangende bewolking (mist) kon de piloot van de helikopter de hoogspanningskabels in onze omgeving niet goed zien en werd er in overleg met Sinterklaas besloten om niet op te stijgen maar om op een andere manier naar Benthuizen te gaan. Gelukkig had Sinterklaas nog een oude koets meegenomen vanuit Spanje en deze kwam dan ook, luidt toegejuicht door alle kinderen, om 15.00 uur de bocht van de Heereweg doorrijden.

Onder begeleiding van de Pietenband reed Sint en zijn Pieten door de straten van Benthuizen. Langs de kant van de weg stonden veel enthousiaste kinderen te zwaaien met prachtige, door de plaatselijke supermarkt gesponsorde vlaggetjes. Je kon aan Sint zien dat hij het prachtig vond. De rondrit eindigde op het plein bij 'De Tas' Dorpshuis-Eetcafé alwaar Sint officieel werd verwelkomt door wethouder Schotanus. De kinderen, hun ouders en natuurlijk Sint en zwarte Piet gingen daarna snel naar binnen bij 'De Tas' Dorpshuis en Eetcafé alwaar de pachters Cees en Rein de kachel lekker hadden opgestookt. Binnen was er door de Evenementen Commissie Benthuizen (ECB) een programma samengesteld. Zo konden de kinderen met Sinterklaas op de foto en was er een goochelende clown die de kinderen vermaakte. Ook was er een versnapering en een beker limonade.

Luidt door de kinderen toegezongen vertrok rond 16.00 uur Sinterklaas en zijn Pieten. Uiteindelijk was alles toch weer goed gekomen en konden de kinderen terugkijken op een prachtige Sinterklaasintocht. Veel kinderen zullen bij het zetten van hun schoen en op pakjesavond nog wel even terugdenken aan deze middag.

Meer berichten