Door het nieuwe verharde wandelpad kunnen ook mensen met rolstoel of rollator de hele natuurtuin bezoeken. FOTO: Morvenna Goudkade
Door het nieuwe verharde wandelpad kunnen ook mensen met rolstoel of rollator de hele natuurtuin bezoeken. FOTO: Morvenna Goudkade (Foto: )

'Voortaan ook naar het ooievaarsnest'

door Morvenna Goudkade

Nieuw wandelpad voor natuurtuin

Natuurtuin De Veenmol in Boskoop was al populair bij bewoners van het nabijgelegen zorgcentrum Floravita, maar die konden altijd maar een deel van het natuurparadijsje bezoeken. Het verharde pad stopte bij het lesgebouwtje, daarna werd het grindpad. En daar konden de ouderen met hun rolstoel en rollator niet doorheen komen. Dat is nu veranderd, met het nieuwe verharde wandelpad is de hele natuurtuin voortaan bereikbaar.

BOSKOOP - Maandag werd het wandelpad feestelijk geopend, in aanwezigheid van bewoners van Floravita, leerlingen van het Wellantcollege, donateurs en andere betrokkenen.

Bij het zorgcentrum liepen ze er regelmatig tegenaan, letterlijk. Het grindpad op de natuurtuin was een onneembare hindernis. "Onze bewoners zijn vaak afhankelijk van een rolstoel of rollator," vertelt Marjan de Langen van Floravita. "Het eerste deel van het pad is verhard, maar het grindpad was niet begaanbaar. De kruidentuin en het insectenhotel konden daardoor niet bezocht worden, net als andere delen van de tuin. We bedachten dat het probleem opgelost kon worden door het pad te verharden."

In goede samenwerking met het Wellantcollege, eigenaar van de natuurtuin, en gemeente Alphen aan den Rijn werd een plan gemaakt. "Wij willen graag meedoen, want we vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen kunnen meegenieten van onze natuurtuin," zegt schoolleider Thijs Vermeulen van het Wellant. ''De natuurtuin is er voor iedereen."

De actie wordt gesteund door diverse Boskoopse fondsen, Rotaryclub Boskoop en De Vrienden van Floravita. Ook ondernemers helpen mee.

Bij de opening zijn toekomstige gebruikers vanuit Floravita ook uitgenodigd, zoals Sanna van der Horst (92), Cor Segers (90) en Frans Vink (94). Sanna is samen met haar persoonlijk begeleidster Muriël van Heesch. Cor vindt het leuk dat hij nu bij het kippenverblijf kan komen. "Voortaan ook naar het ooievaarsnest," zegt Frans. "Dat lukte eerder niet met de rollator."

Meer berichten