MediaCafé van start in de bieb

Op vrijdag 23 november vindt er van 14.00 tot 19.30 uur een inloopcafé in de Bibliotheek Alphen Centrum plaats. Het laatste uur, van 18.30 tot 19.30 uur, is het ook mogelijk via een live verbinding op Facebook vragen te stellen vanuit huis.

Alphen a/d Rijn - Tijdens dit café kunnen bezoekers met vragen terecht bij het mediateam van de Bibliotheek over hoe kinderen omgaan met de huidige media. Er kunnen vragen gesteld worden over thema's als mediawijsheid, media-opvoeding en media-educatie.
Mediawijsheid is een steeds belangrijker thema, ook voor kinderen. Zij komen steeds vroeger in contact met digitale media. Denk aan reclame in apps of de grote hoeveelheid online informatie. Waar doe je eigenlijk wijs aan als ouder als het gaat om media, gamen en tv kijken? Het MediaCafé is er om vragen te beantwoorden op dit gebied voor ouders en professionals die met kinderen werken. Op die manier zijn ze beter in staat om kinderen bewust te maken hoe het medialandschap in elkaar zit en hoe hier op een goede manier mee om te gaan.

De Week van de Mediawijsheid is van 16 tot 23 november. Het thema dit jaar is 'Heb jij het onder de duim?' en stelt de vraag of mensen compleet mediawijs zijn. Er zijn meerdere activiteiten deze week, zoals het MediaCafé en een conferentie over digitale geletterdheid zijn slechts een paar activiteiten die te doen zijn tijdens deze week.

Meer berichten