Renzo draag de ambtsketen en een rondleiding door het Gemeentehuis op hoogte.
Renzo draag de ambtsketen en een rondleiding door het Gemeentehuis op hoogte. (Foto: Mariëlle Vervoort)

Bijzonder schoolontbijt voor groep 6 van Rehoboth School

Donderdag 8 november was de dag van het Nationaal Schoolontbijt. Voor deze speciale gelegenheid was groep 6 van de Rehoboth School in Boskoop, samen met juf Carolien, uitgenodigd om te komen ontbijten op het gemeentehuis van Alphen met niemand minder dan burgemeester Liesbeth Spies.

Boskoop - Opgetogen en bepakt met dozen gezonde en lekkere ontbijtspullen reden we met z'n allen richting Alphen. In het gemeentehuis werden we als eerste begroet door Alphie, de robot. Toen we compleet waren gingen we op weg naar de kantine waar de burgemeester en de gedekte tafels ons al op stonden te wachten.

Burgemeester Spies heette ons van harte welkom en daarna mochten Evy, Luuk en Renzo haar een aantal vragen stellen. Hoogtepunt was het ambtsketen die zij alle drie even mochten dragen.

Als afsluiting, voordat burgemeester Spies naar een vergadering vertrok, vertelde zij hoe belangrijk het ontbijt is en dat er helaas in Nederland ook kinderen zijn die niet genoeg geld hebben om iedere morgen te ontbijten. Daarom schenkt de gemeente 250 euro aan stichting Kinderpostzegels om hier een bijdrage aan te leveren.

Na een rondleiding door het gemeentehuis langs onder andere de Raadszaal vertrokken we met goed gevulde buiken weer richting school.

Meer berichten