Echtpaar Heleen en Paulus Blok. Het artistieke resultaat van zijn noeste arbeid is te zien op de tentoonstelling, in de vitrine verenigd met werk van zijn vrouw.
Echtpaar Heleen en Paulus Blok. Het artistieke resultaat van zijn noeste arbeid is te zien op de tentoonstelling, in de vitrine verenigd met werk van zijn vrouw. (Foto: Ellen van Dilst)

De tentoonstelling waarin heel Boskoop creatief is

Het was gezellig druk afgelopen vrijdag bij Floravita. Er hing een verwachtingsvolle gons in de lucht: hier ging iets gebeuren. Dat klopte als een bus: de jaarlijkse tentoonstelling van Boskoop Creatief ging van start. Zoals ieder jaar waren de Boskopers uitgenodigd hun beste kunstwerk te openbaren en ook dit jaar hadden velen gehoor gegeven aan deze uitnodiging.

Boskoop - Heleen en Paulus Blok bijvoorbeeld, het enige echtpaar van wie het werk van beiden te zien is op de tentoonstelling. Heleen is al jaren trouw en creatief deelneemster aan Creatief Boskoop. Voor Paulus daarentegen was het een primeur. Nadat hij een aantal jaren geleden werd getroffen door een beroerte, stond het leven even stil. Een lange periode van revalidatie volgde en werken moest hij opgeven. Heleen hielp hem om op creatieve wijze bezig te zijn en daarin lijkt hij nu zijn draai gevonden. Elke week gaat hij naar creatief dagbestedingscentrum De Zwaan in Gouda. Het artistieke resultaat van zijn noeste arbeid is te zien op de tentoonstelling, in de vitrine verenigd met werk van zijn vrouw.


Zelf stemmen

Zorgcentrum Floravita heeft de gang op de begane grond beschikbaar gesteld als tentoonstellingsruimte. De opening was tevens het startsein om het werk te jureren. En dat was niet aan dovemansoren gezegd. Bewoners en bezoekers liepen en reden met een keurende blik rond, wezen elkaar op iets moois en velden hun oordeel.

Stemmen kan nog steeds, tot en met 7 december. Dus kom zeker binnenkort een kijkje nemen bij Floravita, geniet van het schoons en vergeet niet uw oordeelkundige blik.


Over de tentoonstelling

De tentoonstelling 'Creatief Boskoop' bestaat uit werk van Boskoopse (amateur)kunstenaars van alle leeftijden. De kunstwerken worden beoordeeld door zowel een vakjury als het bezoekende publiek. Beide prijzen worden uitgereikt op zaterdag 15 december om 10.00 uur, in het restaurant van Zorgcentrum Floravita.
www.boskoopcreatief.nl

Meer berichten