Ruud en Lilian de Haan hebben flink geklust na de brand in hun viswinkel. Deze week gaat de zaak weer open.
Ruud en Lilian de Haan hebben flink geklust na de brand in hun viswinkel. Deze week gaat de zaak weer open. (Foto: Morvenna Goudkade)

Ruud en Lilian heropenen hun viswinkel

De dag dat er brand uitbrak in hun Versviscentrum, zo'n acht weken geleden, zullen ze niet snel vergeten. Ondernemerspaar Ruud en Lilian de Haan bleven achter met een verwoeste zaak die weer helemaal moest worden opgebouwd. Maar het leed is nu bijna geleden. Donderdag kunnen de klanten weer terecht en zaterdag is de feestelijke heropening door wethouder Gert Jan Schotanus.

Boskoop - In de gerenoveerde viswinkel worden de laatste puntjes op de i gezet. Ruud en Lilian hebben zelf hard meegewerkt aan de grote opknapbeurt. Ruud heeft wekenlang rondgelopen in zijn oranje klusoverall en ook Lilian heeft de handen flink uit de mouwen gestoken. "Natuurlijk zijn er ook vakmensen bezig geweest," vertelt Lilian. "Er moest een nieuwe vloer komen, een nieuw plafond en het dak moest gerepareerd. Ook is de elektra vernieuwd en alles fris geschilderd."

De brand heeft veel indruk op hen gemaakt, zegt Ruud. De herinneringen komen nog regelmatig terug. "Het leek eerst een heel gewone dag. We waren allebei aan het werk in de zaak. En toen zag ik vanuit mijn ooghoek opeens een oranje gloed. Ik heb acuut 112 gebeld." Samen met een klant ging Ruud met brandblussers aan de slag, maar daarmee kregen ze het vuur niet uit. De brand, die ontstaan was in de afzuiging van de oven, sloeg door naar het dak. Tot overmaat van ramp bleek Ruud te veel rook te hebben ingeademd. Met een ambulance werd hij naar het ziekenhuis afgevoerd.

"We hebben echt heel veel belangstelling en medeleven gehad," vertelt het echtpaar. "Veel kaarten en berichtjes op Facebook, dat heeft ons moed gegeven om door te gaan."

De noodgedwongen sluiting tijdens de renovatie bracht hen ook nieuwe inspiratie, zegt Lilian. "We stonden bekend als de winkel met die lekkere kibbeling, maar we kunnen veel meer. Daarom gaan we ons assortiment uitbreiden met verse huisgemaakte producten: visgerechten, sauzen en salades. Zaterdag bij de opening is iedereen welkom om te komen proeven en de nieuwe zaak te bewonderen."


Opening door wethouder Schotanus

Zaterdag 3 november om 11.00 uur wordt het Versviscentrum feestelijk heropend door wethouder Gert Jan Schotanus, die huisgemaakte soep zal uitdelen. De Thaise currysoep met garnalen - Tom Kha Kung - behoort tot het nieuwe assortiment. De rest van de dag is er open huis met proeverijtjes.

Meer berichten