Met 140 leden is de Scouting Mr van Daalgroep relatief klein waardoor er gemakkelijk een sfeer van saamhorigheid ontstaat.
Met 140 leden is de Scouting Mr van Daalgroep relatief klein waardoor er gemakkelijk een sfeer van saamhorigheid ontstaat. (Foto: Ellen van Dilst)

Lekker fikkie stoken op het Zwarte Pad

Het blijft toch het fijnste wat er is: fikkie stoken. Afgelopen zaterdag kon het op het Zwarte Pad in Boskoop. Scouting Mr van Daalgroep hield open dag en liet kinderen, en ouders, ervaren hoe leuk het is bij de scouting, of in elk geval bij de Mr van Daalgroep.

Boskoop - Ze doen er meer dat alleen fikkie stoken. Er wordt gezongen, op de vloer gekrijt, een zendmast gebouwd en met puzzels ontsnapt. Maar wat het ook is, de bevers, esta's, verkenners en gidsen bedenken het zelf en doen het zelf, in gedachtig de ideeën van Baden-Powell.


Het clubhuis van de Mr van Daalgroep staat geborgen in het groen. Met 140 leden is de groep relatief klein waardoor er gemakkelijk een sfeer van saamhorigheid ontstaat. Samen werken, samen plezier hebben, nieuwe dingen ontdekken en voor iedereen is er plek. Het clubhuis en het omringende terrein is van hen allen en moet er iets gemaakt of verbouwd worden, dan doen ze dat met elkaar. De ouderen nemen de jongeren onder hun hoede en leren hen zenden en overvliegen. De tradities van de scouting zijn ze trouw, maar op hun eigen wijze.


Laat ze maar gaan daar op het Zwarte Pad. Want overal waar je kijkt, zie je het gloeiende vuur van enthousiasme, van simpelweg samen zijn en met eenvoudige middelen veel voor elkaar krijgen. Lekker een fikkie stoken en een zelfgemaakte hotdog aan een stok erboven bakken. Wat wil een kind nog meer….

Meer informatie

Houdt uw kind ook van vuurtje stoken en lekker buiten zijn? Iedereen is van harte welkom bij scouting Mr van Daalgroep. Kom een paar keer meedoen om te zien of het wat voor je is.

Meer info: www.scoutingboskoop.nl

Meer berichten