Foto:

Het favoriete recept van Bernadet Beukenkamp van Thee met...

door AnK

Bernadet Beukenkamp is eigenaresse van Thee met.... Bernadet: " Thee met... zit in de winkel van Kersvers op de Lange Groenendaal in Gouda. Vorig jaar kwam ik er, bij toeval, achter dat hier een plekje was en kon ik hier als startende ondernemer een stukje huren. Ik verzorg hier de koffie, thee en de lunch. Ik bak alles zelf behalve het brood, dat komt van Ella Bakt.

Regio - "Ook maak ik gebruik van producten uit het seizoen, zo min mogelijk suiker en geen kunstmatige toevoegingen. Puur natuur allemaal en erg lekker."

Waar komt de liefde voor bakken vandaan?

"Bakken is mijn uit de hand gelopen hobby. Mijn moeder bakte vaak koekjes en cake. Ik hielp mee en mocht de deeghaken aflikken. Ik was en ben nog steeds dol op eten. Ik ben een echte lekkerbek."


"En ik houd van koken en bakken en vind het leuk om andere mensen te zien genieten van mijn baksels. Voor dertig man koken en bakken… daar draai ik mijn hand niet voor om."

Hoe kom je aan ideeën?

'Ik doe alles online. Ik kijk veel op pinterest. Ik zie iets leuks en pas het aan, zet het naar mijn hand. De basis blijft hetzelfde maar ik gebruik minder suiker, andere kruiden of fruit."

"Ik ben anders gaan koken naarmate ik ouder word. Toen de kinderen kwamen ben ik bewuster en meer verantwoordt gaan koken. Mijn zonen zijn inmiddels zestien, zeventien en negentien jaar en koken alle drie een dag in de week. Het is handig als je kunt koken, hoe je een recept moet lezen, hoe je rijst of aardappels kookt. Ze komen soms met verrassende recepten."

Wat heb je altijd in je koelkast staan?

"Ik heb altijd veel groente, kaas, yoghurt en kwark."

Voor wie wil je de kruidkoek maken?

"Voor Paulien Droog. Ik heb respect voor wat zij voor andere mensen doet. Zij is heel actief voor de Roparun, een estafetteloop van meer dan 500 kilometer vanuit Parijs of Hamburg naar Rotterdam. Mensen leveren in teamverband een sportieve prestatie om geld op te halen voor mensen met kanker."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden