Foto:

Kom met je kabouters naar de kabouters in het bos

Staatsbosbeheer organiseert in de herfstvakantie de landelijke Kabouterweken. Ook in het Bentwoud kunnen de kinderen genieten van het Kabouterpad. In de week van 20 t/m 28 oktober staat Staatsbosbeheer met haar mobiele kantoor bij de start van het kabouterpad.

Benthuizen - Daar kun je de vooraf gereserveerde kaboutertas ophalen en met het kabouterboek, puntmuts en rugzak de opdrachten doen in het bos. Dit jaar ligt er een mooie kleurplaat klaar die je in de tent lekker kunt versieren. Boek online en wellicht win je er wel een lekker weekendje weg mee!

Kinderen van drie tot zeven jaar, maar ook oudere kinderen die in kabouters geloven, zijn van harte welkom op het kabouterpad in het Bentwoud. Tijdens de Kabouterweek, maar ook daarbuiten, kun je met de (klein)kinderen speuren naar kaboutersporen.

De kinderen worden, voordat ze gaan zoeken, verkleed als kabouter met een rode puntmuts, kaboutertas (met koek en drinken) en rood geschminkte wangen. Na afloop mogen ze de muts houden en krijgen ze een leuk aandenken aan het kabouteravontuur. Het kabouterpad kost vijf euro per kind.

Kijk voor een voorproefje van de Kabouterweek op www.kabouterweek.nl. Een dagje naar de kabouters in het Bentwoud moet je vooraf boeken via www.kabouterweek.nl of via www.staatsbosbeheer.nl. Meer info over het Bentwoud: www.bentwoud.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden