Met het behalen van het keurmerk toont zwembad AquaRijn aan dat hygiëne en veiligheid goed zijn geregeld en goed worden uitgevoerd.
Met het behalen van het keurmerk toont zwembad AquaRijn aan dat hygiëne en veiligheid goed zijn geregeld en goed worden uitgevoerd. (Foto: )

Keurmerk Veilig & Schoon voor AquaRijn

Wethouder Gert-Jan Schotanus heeft namens zwembad AquaRijn het keurmerk Veilig & Schoon ontvangen uit handen van Evert-Jan Hulshof, directeur van de NRZ/NPZ.

Alphen aan den Rijn - Nu ook zwembad AquaRijn het keurmerk heeft behaald, hebben beide accommodaties van De Thermen2 het branchekeurmerk voor zwembaden.

Het Keurmerk Veilig & Schoon is het branchekeurmerk voor zwembaden. Alle zwembaden in Nederland dienen te voldoen aan gestelde wet- en regelgeving. Met dit keurmerk geeft de zwembadbranche gehoor aan wensen en eisen die klanten, eigenaren, zwembadmanagement en overheden stellen.

Het Keurmerk Veilig & Schoon betekent een kwaliteitsslag en omvat verschillende wettelijke kaders die voor zwembaden van toepassing zijn. Naast de Wet hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden (WHVBZ) zijn dit bijvoorbeeld: waterleidingwetgeving en legionella preventie, ARBO, HACCP, wet Milieubeheer, gebruiksvergunning en besluit Attractie- en Speeltoestellen. Verder worden richtlijnen gegeven voor concrete invulling van wetgeving en branchevereisten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden