Jiu Jitsu is een zelfverdedigingssport waarbij gebruik wordt gemaakt van trappen en stoten, worpen, klemmen, wurgingen en houdgrepen.
Jiu Jitsu is een zelfverdedigingssport waarbij gebruik wordt gemaakt van trappen en stoten, worpen, klemmen, wurgingen en houdgrepen. (Foto: Jan van Klaveren)

Gouden plak bij Groene Hart Toernooi Jiu Jitsu

Op zaterdag 13 oktober werd wederom het Groene Hart Toernooi Jiu Jitsu georganiseerd in de Plataan door Budocentrum het Groene Hart. Jiu Jitsu is een zelfverdedigingssport waarbij gebruik wordt gemaakt van trappen en stoten, worpen, klemmen, wurgingen en houdgrepen. De sport wordt ook in wedstrijdvorm beoefend, hierbij zijn regels opgesteld wat wel en niet toelaatbaar is.

Boskoop - Op het toernooi kwam zowel het duo system als het fighting system aan bod. Bij het duo system demonstreert een tweetal Jiu Jitsuka's verschillende, ingestudeerde technieken. Een deskundige jury beoordeelt de uitvoering van de technieken en geeft hiervoor punten. Een ander tweetal Jiu Jitsuka's laat eveneens hun technieken zien en wordt beoordeeld. Het duo met de meeste punten wint de wedstrijd.
Bij het fighting systeem nemen twee Jiu Jitsuka's het tegen elkaar op, hierbij kunnen punten worden gescoord door correct geplaatste trappen en stoten, worpen, houdgrepen en klemmen. In de wedstrijd komen alle verschillende technieken aan bod. De winnaar is de Jiu Jitsuka met de meeste punten.

Gezellige sfeer

Ondanks het warme weer, had het toernooi ongeveer 200 deelnemers. De deelnemers varieerde van achtjarige meisjes tot mannen boven de 94 kg. In de zaal heerste onder het publiek een gezellig sfeer, intussen werd op de mat keihard gestreden voor de overwinning. Met behulp van mooie technieken of keihard bikkelen werden overwinningen in de wacht gesleept.

Eigen winnaars

Budocentrum het Groene Hart wist met haar eigen deelnemers ook prijzen te winnen, Jan van Klaveren wist de gouden plak te bemachtigen. Helaas viel Anneke van Klaveren net buiten de prijzen, allebei geweldig gedaan!

Meer info over jiu jitsu en het Budocentrum: www.budocentrumhetgroenehart.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden