Foto: Helga Boudestein

I love Boskoop

Column door Ria de Groot

Nederland is in trek bij de toeristen. Vanuit alle hoeken van de wereld komen nieuwsgierige reizigers naar ons land om kennis te maken met de toeristische hoogstandjes van ons kikkerlandje. Amsterdam is al jaren aandachttrekker nummer één. Het hele jaar door reizen hordes toeristen af naar die stad, dit vaak tot grote ergernis van de echte Amsterdammers. Het stadsbestuur heeft nu besloten om de grote I love Amsterdam-letters op het Museumplein te verwijderen. Méér promotie heeft de stad niet nodig, vindt men.


Het is echter niet alleen onze hóófdstad, die zo in trek is. Volgens het Ministerie van Economische Zaken is de toeristische sector 'booming'. Ruim 17 miljoen buitenlandse en 24 miljoen Nederlandse toeristen bezoeken jaarlijks de vele pareltjes in ons land, zo ook in het Groene Hart. 'Wethouder Kees van Velzen pakt de handschoen op', las ik op Twitter. Hij gaat de uitdaging aan om onze prachtige regio te promoten. Tijdens een heuse 'ToerismeTop2018' zal hij praten met het NBTC (Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen) en vertegenwoordigers van het Groene Hart. Deze Top is bedoeld om ondernemers, gemeenten en provincies in actie te laten komen om sámen meer bezoekers voor onze regio te genereren.


Wellicht kan de wethouder dan eindelijk zijn 'droom' werkelijkheid laten worden. In die droom, waarvan hij mij ooit deelgenoot heeft gemaakt, ziet hij veel meer toeristen Boskoop bezoeken. Ze arriveren per trein op 'Boskoop-Centraal', stappen op een gereedstaande fiets en toeren hiermee langs de meest mooie plekjes van Boskoop: een frisdrankje op het terras van de Roos of Skoop, slenteren door het Rosarium. Per fiets langs de kwekerijen. Na een bezoekje aan het Boomkwekerijmuseum, vervolgens per boot het sierteeltgebied in. De dag afsluiten op een terras aan het water van de Gouwe.


Maar hiermee spat de droom van de wethouder uiteen. Want we hébben helemaal geen terras aan het water! Maar nu de kades door de Provincie worden vervangen, zou er meteen moeten worden 'doorgepakt'. Eindelijk een belofte inlossen door de andere wethouder, die tijdens zijn inspectietocht door het centrum, in juli 2017, voor o.a. het opknappen van de Dorpsstraat-West en de Barendstraat diverse verwachtingen heeft gewekt, maar ze tot nu toe niet heeft gehonoreerd.


Het Groene Hart. "Het verbaast de mensen dat er midden in de Randstad zo'n stukje mooi Nederland ligt", meldde een landelijke krant. Met Boskoop als één van de bezienswaardige hoogtepunten.

I love Boskoop, zetten we op of bij het station in grote letters. Goed idee? Ik hoor graag wat ú ervan vindt.


Ria de Groot, Voorzitter Dorpsraad Boskoop

www.dorpsraadboskoop.nl

Meer berichten