De dames zijn het over één ding eens: volksdansen is leuk.
De dames zijn het over één ding eens: volksdansen is leuk. (Foto: Ellen van Dilst )

De wereld rond in een handomdraai

Elke dinsdagmiddag sprankelt het in De Plataan. Een groepje vrouwen danst de hele wereld bij elkaar onder de enthousiaste leiding van Marianne Valentijn. In twee uur tijd zwieren ze langs Bulgarije, Israël, Japan of Griekenland en keren weer terug naar Nederland. Het is een hecht clubje, wat trouw elke week bijeenkomt. Om te dansen, zeker, maar evenzeer om plezier te hebben en gezellig te kletsen. Na afloop zijn ze opgeruimd en weer helemaal bijgepraat.

Boskoop - Maar het groepje dunt langzaam maar zeker uit, ze worden een dagje ouder en er verhuist er eens eentje. En dan wordt het tijd om weer eens bekendheid te geven aan de volksdansende dames. Want over één ding zijn ze het eens: volksdansen is leuk. Je wordt er altijd vrolijk van en het is goed voor het geheugen en de coördinatie, ook niet onbelangrijk.


Maar bovenal moet het gezellig zijn. Ze hebben altijd veel lol samen en dat willen ze graag zo houden. Lekker een middagje volksdansen en tussendoor koffie en kletsen. Aan het eind van het seizoen luiden de dames de zomer in met een ijsje bij Janssen en zijn dan drie maanden vrij. Ze zouden het allemaal niet graag missen.

En om die dinsdagmiddagen te behouden, is het fijn om een paar leden erbij te hebben. Voor niets gaat de zon op, tenslotte, ook al zijn de kosten om de volkdansmiddagen gaande te houden niet heel hoog. Maar ook is het gezelliger en leuker dansen met net wat leden erbij.


De cursus is laagdrempelig, plezier staat voorop. Het is niet belangrijk of je goed kunt dansen en alle passen feilloos onthoudt. Wie nieuw is, wordt aan de hand meegenomen en hartelijk in de groep verwelkomd. En struikel je over je voeten, dan word je wel door iemand weer opgeraapt.
Mannen zijn ook welkom. Graag zelfs, want die brengen een ander soort leven in de brouwerij. Ze moeten wel tegen een beetje gekakel kunnen, dus wees gewaarschuwd…

Cursus

De volksdanscursus is elke dinsdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur in de Plataan, uitgezonderd de maanden juni, juli en augustus en rond de feestdagen. Wie belangstelling heeft, is van harte uitgenodigd om een keer mee te doen. De Plataan zit aan de Snijdelwijklaan 2 te Boskoop.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden