Op 22 september mocht Timios dames 1 aantreden voor de eerste competitiewedstrijd tegen Zovoc dames 3. In de vijfde set hebben de Timios dames even duidelijk laten zien hoe de krachtsverhoudingen waren.
Op 22 september mocht Timios dames 1 aantreden voor de eerste competitiewedstrijd tegen Zovoc dames 3. In de vijfde set hebben de Timios dames even duidelijk laten zien hoe de krachtsverhoudingen waren. (Foto: )

Timios dames starten seizoen met overwinning

Zaterdag 22 september mocht Timios dames 1 in Zoetermeer aantreden voor de eerste competitiewedstrijd tegen Zovoc dames 3. Het team staat - in een nieuwe samenstelling - dit seizoen onder leiding van Jan Zaal, ondersteund door Jochem Vermeulen.

Boskoop - Timios heeft dit seizoen opnieuw twee damesteams in de eerste klasse, die qua ambities niet voor elkaar onderdoen. Timios kwam goed uit de startblokken. Nadine van Maaren (speelde aansluitend nog met MB1 tegen Zovoc MB1, met een 1-3 overwinning voor Timios) mocht starten als spelverdeler. De servicedruk van Timios lag hoog, de passing was redelijk op orde en de aanvallers wisten de gaten bij Zovoc goed te vinden. De dames hadden zichtbaar veel plezier en al snel stond een 12-25 winst op het scorebord.

In de tweede set viel de servicedruk bij Timios weg, terwijl Zovoc meer in hun spel leek te komen. De meiden moesten er harder voor werken, maar gingen vooral meer (persoonlijke) fouten maken. Door een terugkerende dubbele wissel kon Timios steeds met drie aanvallers aan het net spelen, maar het was net niet genoeg. Zovoc trok de set met 25-23 naar zich toe.

In de derde set had Zovoc geen antwoord op een lange serviceserie van Elise Aref. Zij scoorde meer dan 10 punten achterelkaar. En als er dan een rally terugkwam, werd die goed opgevangen. Zo sloeg Angela Hunink vanaf de buitenkant de bal fraai voor het blok langs, binnen de 3 meterlijn op de grond. De set eindigde in een 9-25 winst.

Daarna de vierde set, waarin het spel erg op de tweede set leek. De servicedruk viel opnieuw weg, terwijl Zovoc zich had herpakt. Na een flinke achterstand kwam Timios nog wel weer dichterbij, maar de inhaalrace was te laat ingezet. Met een 25-18 verlies was het tijd voor de beslissende set.

In de vijfde set hebben de dames even duidelijk laten zien hoe de krachtsverhoudingen waren. Het lukte Zovoc deze set niet om meer dan 3 punten te halen, aan de kant van Timios klopte alles weer. Orde op zaken gesteld, de eerste overwinning is binnen.

Meer berichten