Voorbij het basketbalveldje volg je dit pad en dan zie je dit bankje. Dit zijn de plekken waar het een en ander is gebeurd.
Voorbij het basketbalveldje volg je dit pad en dan zie je dit bankje. Dit zijn de plekken waar het een en ander is gebeurd. (Foto: )

Groetjes van de Stamtafel: loverboys in het Gouwebos

Bij het buitenzetten van de container raken we aan de praat met een voorbijgangster. Zij is vriendelijk en het gesprek gaat over koetjes en kalfjes, maar krijgt opeens een andere wending. Met haar verhaal, wat we met haar toestemming vertellen, willen we u informeren, maar vooral waarschuwen.

Boskoop - In het Gouwebos lopen jongens rond tot een jaar of 30, vaak van Turkse afkomst. Zij ronselen meiden van ca. 14 en 15 jaar oud. Goedgelovige meisjes pikken zij er zo uit, net als meisjes met een beperking. De meisjes paaien zij met mooie woorden, leuke cadeautjes, jointjes en veel aandacht. Ze voeren ze dronken, zetten ze onder druk. Ze zetten in op seks, de prijs die de meiden moeten terugbetalen.

Het begint allemaal heel onschuldig, een beetje drank, drugs en wat sigaretten, maar dan moeten ze stukje bij beetje daar iets voor terug doen. Ze worden meegenomen naar steden als Rotterdam. Je vraagt je dan af hoe meisjes van 14 jaar om 23.30 uur ongezien hun huis uit komen en instappen in een Mercedes. Het blijkt dat als de meisjes, zoals dit meisje in kwestie, niet luisteren of niet doen wat hen gezegd wordt, worden bedreigd door de jongens. Ze sturen foto's van naakte of schaars geklede meisjes om te laten zien dat ook zij ertussen kan staan als ze niet meewerkt.

De meisjes krijgen aandacht en hebben niet door waar dit toe zal leiden. Later worden ze bang gemaakt. Geleidelijk aan komt de bewustwording dat dit niet goed is. Soms krijgen de ouders er lucht van en bemoeien zich ermee. Echter, dit meisje dacht er heel anders over en ging tegen haar ouders in. Haar ouders gingen naar de politie, helaas konden zij niet veel doen door te weinig bewijs. Deze ouders hebben meer dan 100 foto's gezien die naar hun dochter zijn gestuurd, maar daarmee overtreden de jongens geen wet. Ze zijn slim, paaiden het meisje, en lieten haar handelingen uitvoeren waar je als ouders niet aan wilt denken.

De vluchtroutes in het Gouwebos zijn ook makkelijk. De jongens seinen elkaar in zodra er een politieauto wordt gesignaleerd. Bij de bankjes nabij het basketbalveldje en bij de ingang en parkeerplaats van het Gouwebos in Waddinxveen zie je ze regelmatig hangen.

Moraal van dit verhaal? Ouders, let op je dochters. Je hebt geen idee hóe groot dit is. Wij mogen dit verhaal vertellen van iemand die hier iedere dag mee te maken heeft. Elke keer als haar dochter 'even weggaat' vraagt de moeder zich direct af: waarheen dan? Ze houdt van haar dochter en wil haar beschermen, maar jonge meiden laten zich niet meer de wet van hun ouders voorschrijven. Praat hier over, misschien kent uw dochter een meisje dat gevoelig is voor de charmes van loverboys. Laten we er bewust worden van wat er in onze omgeving gebeurt om verdere ellende te voorkomen.

Meer berichten