Foto: Morvenna Goudkade

Helikopter is hot bij Braderie

Alvast op de foto met de echte helikopter, dat lukt helaas niet. De Robinson R44 is vanwege drukke vliegschema's niet in de buurt. Komende zaterdag, tijdens de Braderie, zal de vierpersoonshelikopter echter volop gebruik maken van de 'helihaven Boskoop' op het ITC. De heli vliegt dan af en aan met Boskopers die hun dorp weleens vanuit de lucht willen zien.

BOSKOOP – Om in de stemming te komen nemen we een kijkje bij het toekomstige heliplatform aan de Italiëlaan: een grasveld bij een groot parkeerterrein op het ITC. Richard van Loon en Mike Verweij, bestuursleden bij de Braderievereniging, hebben veel medewerking gekregen van de ondernemers aldaar, vertellen ze. "Er komen zaterdag geen vrachtwagens het terrein op en het wordt van te voren grotendeels leeg gemaakt."

Mike had er een hele klus aan om een goede start- en landingsplek voor de helikopter te vinden. "Iedere keer was er wel wat, verstoring van weidevogels of te dichtbij de bebouwde kom. Deze plek is echt een uitkomst."

Al is er nog geen echte helikopter te bekennen: gelukkig zijn er de speelgoedhelikopters van Jip van Loon (3). De kleine man vindt het goed dat we ze even lenen voor de foto. Jip heeft een hele verzameling, hij is gek van helikopters."Hij was wel bezorgd wat ik met zijn heli's ging doen," zegt zijn vader lachend.Mike gaat zelf ook de lucht in zaterdag. Richard blijft echter met beide benen op de grond. En Jip? "Nee, die gaat nog niet vliegen. Maar de helikopter wil hij wel graag zien.

En hij is niet de enige, want de helikoptervluchten gingen 'als een trein', zo meldde het Braderie-bestuur al eerder. ''We hebben zelfs extra ingekocht," vertelt Mike.
 

Extra vluchten

Mike Verweij: "We hebben vergunning voor 50 vluchten, de heli mag 50 keer opstijgen. Omdat er ook een aantal bedrijfsvluchten zijn, waarbij langer wordt gevlogen, konden we nog een aantal starts inkopen."

Vanaf het Raadhuisplein in Boskoop zal zaterdag de hele dag een pendeldienst rijden naar de helihaven en terug. Buurtbus Boskoop is beschikbaar als shuttleservice. Wie nog last-minute wil vliegen kan zich vanaf 15.30 uur melden bij het heliplatform: er zijn nog enkele vrije plaatsen.

Meer berichten