Naast de deelnemers en zorgprofessionals zijn familieleden, supporters en geïnteresseerden ook van harte welkom. Bestel uw tickets op www.nationalediabeteschallenge.nl/festival
Naast de deelnemers en zorgprofessionals zijn familieleden, supporters en geïnteresseerden ook van harte welkom. Bestel uw tickets op www.nationalediabeteschallenge.nl/festival (Foto: )

Nationale Diabetes Challenge

Op 14 mei klonk in Boskoop, bij het Medisch Centrum Parklaan, het startschot voor de Nationale Diabetes Challenge. Het initiatief voor de challenge komt vanuit de Bas van der Goor Foundation. Vier keer per week wordt er door vijftien enthousiaste deelnemers getraind om uiteindelijk 5 of 10 km te kunnen wandelen tijdens de Nationale Diabetes Challenge Week van 26 t/m 29 september.

Boskoop - De afgelopen vijf maanden zijn de deelnemers al aan het trainen onder professionele begeleiding van Raisa de Vos, Vanessa Zalm en Carlo van Tol van het Medisch Centrum Parklaan. Ook Patricia Vermeulen (Diëtistenpraktijk Boskoop) loopt regelmatig mee.
Tijdens de wandeling wordt besproken welke grote invloed voeding heeft op diabetes. En hoe je door anders eten je instelling kan verbeteren. Buurtsportcoach Robbin Hielkema van Alphen Beweegt loopt regelmatig mee om een praatje aan te knopen met de wandelaars. Voor en na de wandeling wordt er suiker geprikt en het blijkt dat voor de meeste deelnemers het wandelen een positieve invloed heeft op de bloedsuikerspiegel.

De Boskoopse wandelaars werken toe naar één doel: het Nationale Diabetes Challenge Festival in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Op 29 september wordt er 5 of 10 km gewandeld, gevolgd door een feestelijke afsluiting in het stadion. Kom supporten!

Naast de deelnemers en zorgprofessionals zijn familieleden, supporters en geïnteresseerden ook van harte welkom. U kunt uw tickets bestellen op /www.nationalediabeteschallenge.nl/festival/. Graag tot dan!

Meer berichten