Foto:

Ingezonden brief: Iets te melden

Ik ben zo'n iemand die het bij de gemeente meldt als ik iets zie wat kapot is of anderszins aandacht nodig heeft. Of dat nou een kapotte straatlantaarn, een verstopte afvoerput of ernstig veel onkruid is, de gemeente Alphen aan den Rijn (waar mijn woonplaats Boskoop onder valt) krijgt veelal een berichtje van me. Want ja, je kunt wel klagen over van alles en nog wat, maar als niemand gebreken e.d. meldt, dan kan er ook geen actie ondernomen worden. En ik moet je zeggen dat ik wel het idee heb dat er iets mee gedaan wordt. Of dat altijd en alleen aan MIJN meldingen ligt, kan ik natuurlijk niet overzien.

Nou lijkt het misschien een beetje dat de gemeente bijna wekelijks een berichtje van me krijgt, maar zoveel is dat nou ook weer niet. Soms vraag ik het me ook af waar ik met een bepaalde vraag naar toe moet. Want gaat de gemeente daar wel over?

Een jaar of twee, drie geleden (ongeveer, denk ik) constateerde ik dat aan één kant van de Gouwe in Boskoop helemaal geen openbaar vervoer rijdt. Dat betreft het oostelijke gedeelte van Boskoop. Ik schreef zowel de gemeente als de vervoerder er op aan. Dan krijg je de discussie dat de een zegt er niet over te gaan en de ander dat er niet voldoende potentiële klanten wonen.

Toch was ik wel positief verrast toen mij ter ore kwam dat de buurtbus in Boskoop ging rijden en ook dat gedeelte daardoor ontsloten is. Nee, ik ken mezelf niet zoveel invloed toe, dat dit gerealiseerd is door mijn meldingen hierover. Zelf maak ik nu wel regelmatig gebruik van deze buurtbus. Jammer wel dat er nog niet heel veel gebruik van gemaakt wordt, maar de meeste chauffeurs hopen op betere tijden, als er meer bekendheid aan de buurtbus is gegeven. Of wellicht als er nog meer 'uithoeken' van Boskoop ontsloten worden, zoals het Laag Boskoop (een aansluitende wegen) en de Linnaeusweg. Wat mij betreft: Vooral doorgaan.


Wim Jan van 't Wout

Meer berichten