Patrick Dongelmans en Helma Christ, gebiedsadviseurs voor Hazerswoude-Rijndijk, Hazerswoude-Dorp, Benthuizen en Koudekerk aan den Rijn.
Patrick Dongelmans en Helma Christ, gebiedsadviseurs voor Hazerswoude-Rijndijk, Hazerswoude-Dorp, Benthuizen en Koudekerk aan den Rijn. (Foto: )

Gebiedsadviseurs kernen Rijnwoude: Patrick en Helma

Patrick Dongelmans en Helma Christ zijn de gebiedsadviseurs voor Hazerswoude-Rijndijk, Hazerswoude-Dorp, Benthuizen en Koudekerk aan den Rijn. Patrick (42) woont in Gouda. Hij is een familiemens en houdt van reizen. Helma (53) woont samen in Boskoop en gaat graag naar concerten en festivals.

Regio - Patrick werkt vijftien jaar bij de gemeente. Anderhalf jaar geleden werd hij fysieke gebiedsadviseur. Hiervoor was hij coördinator van de Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA's). Patrick wil iets betekenen voor de inwoners. Hij vindt het leuk als een initiatief door samenwerking tot een mooi einde komt. Helma is vanaf de fusie in 2014 sociaal gebiedsadviseur in de kernen Rijnwoude. Ze voelt zich een onverbeterlijke wereldverbeteraar en wil zich met hart en ziel inzetten voor de leefbaarheid in "haar" dorpen.


Patrick en Helma zien zichzelf als "verbinder". Je bent een schakel tussen de gemeente, inwoners en (vrijwilligers)organisaties. Op dit moment is Patrick bezig met het realiseren van een Jeu de Boulesbaan in Benthuizen. In Koudekerk aan den Rijn werkt hij aan het vergroenen van de Hoogewaard.


Helma is onder andere bezig met POR (Prettig Ouder worden in Rijnwoude). Eén van de doelen hiervan is dat ouderen en mantelzorgers makkelijker informatie en advies kunnen krijgen omtrent ouder worden. Daarnaast wordt met een aantal professionals in kaart gebracht hoe het staat met de jeugd in de dorpen. Wat houdt hen bezig, waar is behoefte aan om leuk op te groeien in Rijnwoude. Hiervoor worden naast kinderen en jongeren ook volwassenen die met jeugd werken geïnterviewd. Voor POR en voor de interviews over jeugd kunt u contact opnemen met Helma.
Eén van de dingen waar Patrick tegenaan loopt in zijn werk is communicatie. Houd elkaar op de hoogte en informeer elkaar tijdig. Dit gaat vaak goed, maar blijft nog een struikelblok.


Helma merkt op dat in het sociaal domein veel partijen werkzaam zijn. De afgelopen jaren is er een hoop veranderd. Veel dingen zijn beter geworden, maar soms zijn inwoners de dupe van de veranderingen. Zij vallen tussen wal en schip. Dan kan het helpen dat de gebiedsadviseur een groot netwerk heeft met gedreven vrijwilligers en professionals. In Rijnwoude zijn de vrijwilligers sterk vertegenwoordigd, iets om trots op te zijn!


Contact

Komt u er niet uit of loopt u vast? Bel of mail gerust naar Patrick via pdongelmans@alphenaandenrijn.nl en 06-21291349, of Helma via hchrist@alphenaandenrijn.nl en 06-40101887. U kunt hen ook volgen op www.facebook.com/GebiedsadviseursKernenRijnwoude.

Meer berichten