Mariëlla Vervoort: "Het is het grootste wat we ooit hebben georganiseerd. Geweldig dat zoveel mensen zijn gekomen. We hebben veel positieve reacties gekregen."
Mariëlla Vervoort: "Het is het grootste wat we ooit hebben georganiseerd. Geweldig dat zoveel mensen zijn gekomen. We hebben veel positieve reacties gekregen." (Foto: Peter Groenendijk, hoffotograaf)

Krooshappers vieren jubileum

Ter afsluiting van het 44e jubileumjaar organiseerde carnavalsvereniging Krooshappers zaterdag festival Kroosland. Ruim 550 leden vierden het feest mee.

Boskoop - Op het festivalterrein tussen de Halve Raak en het Rijneveld in Boskoop was het vanaf het einde van de middag druk met feestvierende carnavalsleden. "Alle 650 leden zijn uitgenodigd, inclusief oud-prinsen en oud-hofdames," vertelt Mariëlla Vervoort, festivalcoördinator van de Boskoopse carnavalsvereniging. "Het is de eerste keer dat de Krooshappers een festival heeft."


Op het festivalterrein dompelden de bezoekers zich onder in verschillende thema's met bijpassende muziek en attracties. Op het veld 'Holland' kwam Marco den Hollander optreden en op het veld 'Wellness Beach' kon het publiek hoelahoepen en limbodansen. De allereerste prins, Bucco I uit 1974, was aanwezig. De inmiddels 85-jarige Jacques Tromm toostte met de andere oud-prinsen. Ook dronk hij een glaasje met de huidige prins Kanarie en prins Pauw, oftewel de broers Arie en Paul Vermeulen.


In de avonduren werd verder gefeest in een grote loods. "In polonaise zijn we vanaf het veld naar de feesthal gegaan," aldus Vervoort, die laat weten dat de organisatie zeer tevreden is. Al is het een groot succes geworden, een tweede editie van Kroosland zit er niet in. "Het festival is echt eenmalig, speciaal voor ons bijzondere 44-jarige jubileum."

Meer berichten