De kinderen die meededen aan de BTC Kids Tennis3daagse. Femke: "Dat de laatste Tennis3daagse altijd de leukste is!"
De kinderen die meededen aan de BTC Kids Tennis3daagse. Femke: "Dat de laatste Tennis3daagse altijd de leukste is!" (Foto: )

Drie dagen tennis voor Benthuizer kids

Zoals elk jaar begon de zomervakantie voor de kinderen van de Benthuizer Tennisclub met de BTC Kids Tennis3daagse bij de Benthuizer Tennisclub. Dit jaar hadden zich 29 enthousiaste kinderen - een recordaantal - opgegeven om drie dagen lang op en buiten de tennisbaan zich enorm te gaan vermaken.

Benthuizen - Onder zeer zonnige weersomstandigheden begonnen de BTC'tjes, de jongste is zeven jaar, dinsdag met een tripje naar Rijswijk om bij 'La Playa' Padel en Beachtennis te gaan spelen. Dit was het verzoek van een aantal meiden, die dit vorig jaar ook hadden gedaan. Een ware hit: iedereen pakte het Paddelen en Beachtennis goed op en er werden al snel leuke rally's en partijen gespeeld.

Bij terugkomst op het tennispark stond de lunch al klaar en werd er een tenniscircuit gehouden. De tennisskills van de kids werden mede vergroot door o.a. tegen het ballenkanon te 'spelen'.

X-treme Tubing

De volgende ochtend stond er een zeer spannende activiteit op het programma. In Bergschenhoek gingen de kinderen bij 'Ski & Skate Centrum' op rubberen banden 'Down Hill' in de X-treme Tubing met waanzinnige bochten en snelheid. En in de 'Splash', waar iedereen een nat pak haalde!


Na de lunch gingen de kinderen de baan op om zich in diverse spelsituaties voor te bereiden op het afsluitende toernooi de volgende dag. Speciaal hierbij was de meting van de servicesnelheid van de kinderen. Femke en Ivan kregen een beker voor de snelste service.

Trampolines

Als warming-up op de derde dag stond een bezoekje aan Jump XL gepland op de fiets. De BTC-kids konden zich daar naar harte lust uitleven op de vele trampolines! Daarna was het tijd voor het slottoernooi. Iedereen was naar leeftijd en niveau ingedeeld. Na afloop kregen de nummers 1, 2 en 3 van elke poule een "tennis"beeldje en was er voor iedereen als herinnering een medaille aan de BTC Kids Tennis3daagse.

Meer berichten