Geen eigen dak, wel zonnepanelen

Op het dak van de tennishal van Sportcentrum Midden Boskoop in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen 632 zonnepanelen neergelegd worden. Sportcentrum Midden Boskoop stelt het dak beschikbaar zodat iedereen hier zelf zonne-energie kan opwekken. Dat kan door mee te doen in de ZonneDelen á 25 euro van Zonnedak Midden Boskoop.

Bij Zonnedak Midden Boskoop komen 632 zonnepanelen. De totale jaaropbrengst is in het eerste volledige jaar zo'n 158.679 kWh. Dat staat gelijk aan het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van meer dan 50 huishoudens. Men kan deelnemen in het project via het gespecialiseerde platform ZonnepanelenDelen, het grootste platform voor zonne-energie buiten het eigen huis.


Zonnedak Midden Boskoop richt zich op alle betrokkenen bij het sportcentrum. Omwonenden, de sporters en alle andere inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn en eigenlijk iedereen die duurzaamheid belangrijk vindt, kan meedoen in Zonnedak Midden Boskoop.
Dat kan door één of meer ZonneDelen te kopen. Met een ZonneDeel wordt geprofiteerd van de opgewekte duurzame energie van Zonnedak Midden Boskoop. Deelnemers kunnen altijd de persoonlijke zonnestroom productie live terugzien via een online portal en de (iOS) ZonneDelen app.


Als alle ZonneDelen zijn verkocht zal men in september beginnen met de bouw van het zonnedak. Deelnemen aan het project kan via www.zonnepanelendelen.nl/project/middenboskoop

Meer berichten