Donja Verbeij en Jeffrey Houtman van Stichting Holygreen met de tuktuk op het festivalterrein.
Donja Verbeij en Jeffrey Houtman van Stichting Holygreen met de tuktuk op het festivalterrein. (Foto: Morvenna Goudkade)

Bloemen over de mayo bij hip Holygreen

De ticketvoorverkoop heeft de verwachtingen overtroffen. Een veelbelovende aanloop naar Holygreen Festival op 24 augustus. De tweede editie borduurt voort op de gouden formule van hip en groen. DJ Vato Gonzalez draait op een spectaculaire mainstage met bomen. Er zijn groene biertjes, hippe cocktails en eetbare bloemen. Ook de Groene Kroeg is terug.


Weleens een algencocktail gedronken en hoe beviel het? De algenbar tijdens Holygreen Festival is nu al spraakmakend. "Het klinkt best vies, maar het is heel lekker én gezond," verzekert Donja Verbeij (28) van Stichting Holygreen. "Ik zou zeggen, laat je verrassen."


Wie toch liever kiest voor een margarita, mojito, caipirinha of cosmopolitan, kan terecht in de 'gewone' cocktailbar. Het festival heeft veel groene accenten, waar speels mee om wordt gegaan. Eetbare bloemen bijvoorbeeld. "Die kun je proeven," vertelt Donja. "En we hebben bloemen over de mayo, als je een frietje bestelt. Maar zonder bloemen kan ook."


Enthousiast

Jeffrey Houtman (25) is voorzitter van de Stichting Holygreen. De stichting werd opgericht om zelfstandig het festival te kunnen organiseren. In de toekomst volgen wellicht meer evenementen. "We hebben één doel: het bevorderen van groen," zegt Jeffrey. "We willen mensen, met name jongeren, bereiken en enthousiast maken voor groen. Dat doen we met een muziekfestival, met daarbij veel groene elementen."

Jeffrey is in het dagelijks leven transportondernemer voor de boomkwekerijsector. "Door de goede contacten met de kwekers, krijgen we veel sponsorhulp," vertelt de voorzitter. Ondersteuning is er ook van de gemeente Alphen aan den Rijn, Rabobank Gouwestreek en enkele fondsen.

Veel groen

Het festival wordt aangekleed met veel bomen en planten en met zonnepanelen. Hovenier Sjaak Willemstein uit Waddinxveen zorgt voor een duurzame tuin bij de entree. Het festivalterrein ligt tussen twee bassins op het International Trade Center, tussen Boskoop en Hazerswoude-Dorp. Daar komt ook een terras aan het water, met fonteinen.

De mainstage waar de dj's optreden belooft spectaculair te worden, volgens de organisatoren. "Het podium wordt zo'n 9 meter hoog, helemaal aangekleed met bomen en planten, ook op de overkapping." Een andere hotspot is de Groene Kroeg, opgebouwd uit stoere zeecontainers, het domein van DJ Jor-D en Piano & Pils.


Shuttles

Nieuw dit jaar bij Holygreen is de gratis shuttle service, een pendelbusje tussen station Boskoop en het festivalterrein, speciaal voor de bezoekers. Zelf pendelt de organisatie ook heel wat af, maar dan met de Holygreen-tuktuk. "Bij alle events in de regio komen we langs voor promotie," verklaart Donja. "Bij de brugbezetting in Boskoop waren we er ook."

Meer berichten