Foto: Helga Boudestein

Ont-spullen

Het is gedaan. Mijn columns moeten jullie al een tijdje missen. Mijn adres is inmiddels gewijzigd en nu zijn ook mijn spulletjes verhuisd. Ik ben binnen Boskoop een paar keer verhuisd. Toen ik naar mijn laatste woning verhuisde ijzelde het en lag er een pak sneeuw. Niet het meest ideale weer om te verhuizen, kan ik jullie verzekeren. Maar soms heb je geen keuze. Het weer was dit keer een stuk beter en, doordat we inmiddels al een paar maanden aan het minimaliseren zijn, waren we ook lekker snel klaar.


Minimaliseren? Hoor ik heel wat mensen nu denken. Is dat niet zo'n hype van een paar jaar geleden? Of het echt een hype was weet ik niet, maar ik weet wel dat het een aantal jaar geleden heel hip was om te doen. Ont-spullen. Ik heb destijds ook een poging gewaagd en, alhoewel er toen echt wel een paar zakken de container in zijn gegaan en wat dozen naar de kringloop, was het een zwakke poging. Maar dit keer was ik er klaar voor. En ik niet alleen! Ook mijn vriend wilde graag een switch maken, dus we begonnen spullen uit te zoeken. Klein beginnen en niet alles in één keer. De echt grote stappen hebben we gemaakt in mijn appartement. Er is meer achtergebleven, naar de kringloop en de container gegaan dan we zaterdag verhuisd hebben. Wat voelt dat lekker! Nu mijn spulletjes hier staan kunnen we ook hier aan de slag. Ik heb er nu al zin in. Opruimen en dan: vaarwel spullen!


Kunnen ze op de Draaistok een voorbeeld aan nemen! De laatste bouwwerkzaamheden zijn al zeker een half jaar afgerond, maar er is nog steeds geen straat gelegd. Geen groenvoorzieningen of speeltuintje te bekennen. De bruggen zijn nog even 'neergelegd', maar kunnen niet gebruikt worden en er is een oerwoud aan onkruid en achterblijfsels van de bouw. Zo zonde! Ik ben benieuwd wanneer de gemeente of woningbouw het initiatief gaat nemen om eens grondig op te ruimen en dan: vaarwel troep en hallo fijne woonwijk!

Meer berichten