Burendag komt er weer aan

Actief Rijnwoude biedt ondersteuning aan bij aanvraag


Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. In 2018 vieren we Burendag op 22 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Inmiddels kunnen de nieuwe activiteiten worden aangemeld en kan een financiële bijdrage voor de activiteit worden aangevraagd. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven en bevordert zo contact en verbinding tussen groepen mensen. Ook met Burendag willen wij mensen dichter bij elkaar brengen. Daarom is het mogelijk als buurt (je hoeft dus geen stichting of vereniging te zijn) een aanvraag tot max. 400 euro in te dienen bij het Oranje Fonds om jullie Burendagplan te kunnen uitvoeren.

Iedereen die voor 1 september een activiteit aanmeldt, ontvangt (zolang de voorraad strekt) een Burendag feestpakket. Een aanvraag indienen is mogelijk t/m 17 augustus 2018, maar: op = op! Om voor een toekenning in aanmerking te komen, moet uw aanvraag aan alle beschreven criteria voldoen. Als u vragen heeft/ ondersteuning nodig heeft, kunt u contact opnemen met Actief Rijnwoude: 06-23328302 / info@actief-rijnwoude.nl


Criteria

Hieronder een aantal criteria wanneer u wel of niet kans maakt op een budget:

Wel:

- Uw Burendag activiteit vindt plaats op 21, 22 of 23 september 2018.

- U organiseert een activiteit in de buurt, met de buurt én voor de buurt.

- Uw Burendag activiteit bestaat uit meer dan 'gezellig samenzijn'. Het is de bedoeling dat u met de buurt iets opknapt en/of een activiteit uitvoert met de buurt.

- U kunt maximaal 400 euro krijgen.

- Het Oranje Fonds geeft geld voor materiaalkosten (zoals verf, hout, struiken) of voor goederen die lang in de buurt gebruikt kunnen worden, zoals een bank of een speeltoestel. Uiteraard moet er een relatie zijn tussen dat wat u aanvraagt en uw Burendag-activiteit.

- Let op: voor het plaatsen van iets in openbaar gebied moet u een vergunning aanvragen bij uw gemeente.

- Vergoeding tot maximaal 150 euro voor een workshop(s).

NIET

- Eten en drinken.

- De aanschaf van artikelen, zoals barbecues en servies, bestek, kleding of een terras-heater. Mocht u een barbecue, stoelen, tafels etc. willen huren, dan kan dit wel.

- De aanschaf van gereedschap of hogedrukspuit. Huur van gereedschap vergoeden we wel.

- Honoraria voor artiesten, zoals dj's, clowns en schmink artiesten.

- Aanschaf van verkeersmaatjes, AED.

- De aanschaf van vuilnisbakken, vlaggenmast en hondenpoeppalen en dergelijke.

- Uitnodigingen, bedankjes, promotiemateriaal, versieringen, prijsjes, ballonnen en wegwerpservies.

Meer berichten