De negenjarige Jonathan Ooms is gek op strips en heeft een hoofd vol verhalen.
De negenjarige Jonathan Ooms is gek op strips en heeft een hoofd vol verhalen. (Foto: Ellen van Dilst )

Hans Worst in Boskoop door jonge striptekenaar

Het begon tijdens een autoritje, op weg naar een verjaardag. Er ging een vriend mee en om de tijd te doden vertelde Jonathan Ooms een verhaal over Hans Worst. Zelfverzonnen, want dat vindt hij leuk om te doen.


Een paar weken later vroeg de vriend hoe het verder ging met Hans Worst. Jonathan had er eigenlijk niet meer bij stil gestaan, maar haalde Hans Worst weer in zijn gedachten. Hij gaf hem een gezicht en een familie en voilà: een strip was geboren.

Toen hij een oproep in deze krant zag om mee te schrijven aan verhalen in de buurt, dacht Jonathan, "een strip is ook een verhaal", en mailde naar de redactie.

Deze anekdote wordt interessant als je weet dat Jonathan negen jaar oud is. Een basisschoolleerling uit groep zes, die van voetbal houdt en graag een pot FIFA op zijn Playstation speelt. Maar ook een jongen die elke week bij zijn opa en oma de Donald Duck leest en DirkJan in het AD. Eentje die gek is op strips en een hoofd vol verhalen heeft. Walt Disney is zijn held en in de voetsporen van de meester wil Jonathan later ook striptekenaar worden en het liefst een beroemde.

In de Gouwe Koerier zet hij zijn eerste stap daartoe met deze strip, over een onderwerp die alle Boskopers zich mee bezig houden: de Hefbrug!

Meer berichten