De bloemenklok is in werking
De bloemenklok is in werking (Foto: Hans Willering)

Hoe laat is het? De bloemen geven antwoord

Vorig jaar juli heeft in de Gouwe Koerier een artikel geplaatst over de bloemenklok van Boskoper John Bontje. De bloemenklok was toen in aanbouw. Inmiddels is de bloemenklok klaar en in werking en heeft een grote variatie aan bloemen in allerlei kleuren en groottes.

De bloemen in verschillende perken komen op verschillende tijden van de dag uit en geven zo de tijd aan. Ook de zonnewijzer, in het midden, geeft de voortdurend en nauwkeurig de juiste tijd aan.

John heeft veel reacties gekregen op het artikel. John: "Mensen hebben de bloemenklok ook onder de aandacht gebracht van de media. Zo heeft TV West recentelijk een reportage gemaakt van de bloemenklok en deze uitgezonden in een van haar nieuwsuitzendingen." Via het regionet is de reportage op veel andere lokale zenders in het hele land te zien geweest. En John geeft aan dat de belangstelling nog niet voorbij is. "Mensen komen nog steeds langs om de bloemenklok te bekijken."

De bloemenklok is een tuintje dat gehuurd wordt bij Tuinvereniging Spoorzicht in Alphen. "Er zijn nog moestuinen vrij om gehuurd te worden," vertelt John. In het mooie zomerse weer staan de bloemen er prachtig en John lijkt er nog elke dag van te genieten.

Meer berichten