Titel van de expositie  van Kees 't Jong is "Te kust en te keur; te kijk en te koop!"
Titel van de expositie van Kees 't Jong is "Te kust en te keur; te kijk en te koop!" (Foto: )

Expositie Schilderijen Benthuizense Kees 't Jong bij "Gewoon Bij Winny".

Van zaterdag 14 juli tot en met 25 augustus 2018 is er een tentoonstelling van schilderijen te bewonderen aan de Hoogeveenseweg 14a te Hazerswoude-dorp (N 209). Kees schildert al zo'n 7 jaar als hobby.


Kees is klein en wat Mondriaan-achtig begonnen en de werkstukken met acrylverf werden steeds meer en voortdurend groter. Hij werkt met name figuratief en abstract. Titel van deze expositie is "Te kust en te keur; te kijk en te koop!"


Om het kopen gaat het met name, omdat de opbrengst helemaal is bestemd voor een bijzonder doel, namelijk het "Huifbed" voor mensen met een handicap. Veelal zijn deze groep mensen afhankelijk van een rolstoel en is het heerlijk ontspannen om in een speciale wagen op de ruggen van pony's te liggen. Er is al een speciale schommel aanwezig waarop een rolstoel kan worden bevestigd en het zou prachtig zijn als ook het Huifbed zou kunnen gaan rijden. Deze eerste expositie is van woensdag tot en met zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Alle schilderijen zijn direct te koop. De hele opbrengst is bestemd voor het speciaal aan te schaffen "huifbed" voor de zorggasten die komen bij Gewoon Bij Winny. www.gewoonbijwinny.nl Hoogeveenseweg 14a, 2391 NR Hazerswoude-dorp, 06-51630831

Het huifbed is een metalen constructie die wordt voortbewogen door 2 pony's. Boven de pony-ruggen is een zeildoek gespannen, in hoogte verstelbaar, zodat de ponyrug net wordt geraakt.

Degene die op dit zeildoek ligt (met het hoofd in de rijrichting), wordt door het lopen van de paarden op een unieke manier gemasseerd.

Meer berichten