'Alle kinderen zijn leuk en gezellig in onze klas'

Boven vlnr: Kim, Seridevi, Fien en Fatine. Onder vlnr: Wilbert en Diémo. Diémo weet nog dat hij regelmatig van zijn stoel viel en dan vooral als iedereen in de kring zat.
Boven vlnr: Kim, Seridevi, Fien en Fatine. Onder vlnr: Wilbert en Diémo. Diémo weet nog dat hij regelmatig van zijn stoel viel en dan vooral als iedereen in de kring zat. (Foto: )

Renee Bosch

Nu het schooljaar ten einde loopt gaan we eens kijken hoe het is met de schoolverlaters op de Ichthusschool. We willen van hen weten wat hun leuke, mooie of bijzondere herinneringen zijn aan de afgelopen jaren en hun verwachtingen van de komende jaren. Want hoe is het nou om na acht jaar je vertrouwde basisschool achter te moeten laten?


In groep 8 van de Ichthusschool zitten 30 kinderen. Er zijn er in de loop der jaren een aantal vertrokken door een verhuizing maar er zijn tussentijds ook kinderen bijgekomen. Deze kinderen voelden zich al snel thuis in deze gezellige groep. Fien roemt de sfeer in de groep. Iedereen heeft het gewoon leuk in de klas. Zij krijgt bijval van Siridevi: "Alle kinderen zijn leuk en gezellig in onze klas, je kan met ons lachen." Fatine vond het fijn dat je elk jaar weer een andere juf of meester kreeg: "Die waren altijd leuk."


Kim, Wilbert en Diémo herinneren zich vooral de leuke uitjes zoals het kamp aan het begin van groep 8 en het schoolreisje naar de Efteling. Ook de speciale activiteiten vielen in de smaak zoals de viering van het Sinterklaasfeest. Wilbert is sinds twee jaar bij ons op school en vindt het fijn dat zijn moeder vrijwilliger is bij de schoolbieb. Wat ook als erg leuk werd ervaren waren de muzieklessen van stage-meester Bart Jan.


Wat ze niet leuk vonden was dat André, een van hun klasgenoten, halverwege het jaar de groep verliet en in Alphen ging wonen. Hij wordt nog steeds gemist. Wilbert moest in het begin erg wennen aan de dynamiek en drukte in de groep want hij kwam uit een klas van 18 kinderen. Dan kwamen er ook nog herinneringen boven drijven over de gymlessen in de kleuterklas... in je ondergoed! Met je kleren heel netjes over je stoel gehangen en je schoenen onder je stoel.

Siridevi weet dat zij eerst in België op school zat en in groep 2 bij juf Mary kwam. Zij vond het kleuterplein (op de oude locatie Klaverblad) klein in vergelijking met wat ze gewend was. Fien en Fatine vonden het geweldig dat juf Marga altijd gitaar speelde bij het zingen. Fien vertelde dat Diémo een keer over haar klikte tegen de juf. Hij zei dat zij haar ogen niet dicht had bij het bidden. Waarop Fien, toen al slim, hem vroeg: "En hoe weet jij dat dan?" Diémo dacht zich te redden met het antwoord dat hij dat voelde!


Straks gaan Fien en Kim gaan naar het Coenecoop College in Boskoop, Fatine en Seridevi naar het Coenecoop College in Waddinxveen, Diémo naar het Wellant College in Boskoop en Wilbert naar de Driestar in Gouda.Wij wensen hen heel veel plezier, en wéér een leuke klas!


Voor dit interview sprak Renee Bosch met zes gezellige mondige pubers: Fien, Diémo, Siridevi, Kim, Fatine en Wilbert op een van de laatste schooldagen van hun basisschoolperiode.


Wil je ook met jouw groep 8 in de krant? Stuur een verslag met twee leuke foto's naar: redactie.gkw@persgroep.nl

Meer berichten