Met een springkussen, de nodige spelletjes waaronder sjoelen en Twister werd het een straatfeestje waar iedereen op hoopte.
Met een springkussen, de nodige spelletjes waaronder sjoelen en Twister werd het een straatfeestje waar iedereen op hoopte. (Foto: )

Eerste buurtfeest in de Spoorhaven

Beter kon het niet zijn qua weer afgelopen zaterdagmiddag. De bewoners van de Spoorhaven hielden hun eerste buurtfeest sinds lange tijd.

Elize, een van de organiserende bewoners: "We hebben gehoord dat er vroeger wel buurtfeesten georganiseerd werden, maar dat was voor onze tijd". Door wisseling van bewoners aan de Spoorhaven kent men elkaar eigenlijk alleen van gezicht. "Je zegt elkaar gedag, maar daar blijft het ook wel bij." Een goede reden voor het organiseren van een buurtfeest, aldus de organisatoren. Deze zaterdag was er een leuke en ontspannen gelegenheid om elkaar iets beter te leren kennen. Om de drempel niet te hoog te maken, was ervoor gekozen om het feest niet te houden tijdens Nationale Burendag in september, want dan is het de bedoeling dat bewoners ook echt iets met elkaar ondernemen. De kans op gunstigere weersomstandigheden in juli speelden ook zeker mee.


"Het is allemaal begonnen met een lolletje" volgens Joshua, mede-organisator. "De nieuwe buurman vroeg of er ook een barbecue in deze straat werd gehouden bij een praatje over de schutting, en zo is het balletje gaan rollen". Met een springkussen, de nodige spelletjes waaronder sjoelen en Twister werd het een straatfeestje waar iedereen op hoopte. Niet alleen konden de bewoners van de Spoorhaven een drankje met elkaar nuttigen, want ook aan de nodige versnaperingen was gedacht met onder andere een frietkraam.

"Op het initiatief werd heel positief gereageerd door de bewoners" volgens Samantha. Een organisatiecomité, bestaande uit zes personen, werd samengesteld, de ideeën werden op tafel neergelegd, plannen werden ingetekend op een plattegrond, berekeningen werden gemaakt en de benodigde vergunning aangevraagd. "En dan is het plotseling geopperde idee een heus buurtfeest" vervolgen de ze enthousiast hun verhaal. De organisatie hoopt dat het zeker een vervolg krijgt. "Als het aan ons ligt wel!"


Een initiatief als een dergelijk feest zorgt voor positiviteit en samenhorigheid tussen de bewoners en is zeker een aanrader voor andere buurten en straten beamen de organisatoren unaniem. Een goede buur is niet voor niets beter dan en verre vriend. " Het zou een goed idee zijn om met andere buurtfeest organiserende comités in Boskoop of omliggende dorpen binnen de gemeente een lijst op te stellen met tips en ideeën zodat organisatoren niet iedere keer het wiel opnieuw zelf hoeven uit te vinden!" aldus Elize.

Meer berichten