Kick en Skip: "We moeten bijna afscheid nemen van onze klas. Dat is natuurlijk nooit leuk. Daarom houden we nog een eindfeest, een feest met alle kinderen uit groep 8."
Kick en Skip: "We moeten bijna afscheid nemen van onze klas. Dat is natuurlijk nooit leuk. Daarom houden we nog een eindfeest, een feest met alle kinderen uit groep 8." (Foto: )

Groep 8 neemt afscheid van de Rehoboth school

Wij zijn groep 8 van de Rehoboth school in Boskoop. In groepjes hebben wij geschreven wat we allemaal hebben meegemaakt. Het was een leuke tijd in groep 8!

Sofie, Lisa en Julia vertellen: "In groep 8 hebben we erg veel leuke dingen meegemaakt. Wij naar het voortgezet onderwijs toe, daar hebben we allemaal heel veel zin in. Maar het is ook heel spannend. Vlak na de kerst hadden we een kerstmusical, het was supergezellig met onze klas en een paar kinderen van groep 7. Één keer per schooljaar hebben we het schoolontbijt. We eten altijd lekkere gezonde dingen.
De lessen vindt iedereen nog steeds saai, maar met onze klas en de juffen maken we het wel leuk. Ook gingen we nog naar Gouda, daar gingen we met een audiotour langs plekken waar bijzondere geschiedenis is gebeurd. Toen ging iedereen zich focussen op de scholen waar ze na groep 8 heen gingen."

"Wij zijn Kick Tetteroo en Skip Kruidenier, wij zitten in groep 8. Het is het laatste jaar. Daarom ga je veel leuke dingen doen. Met onze klas gingen we in het begin van het schooljaar op kamp. Op de eerste dag hebben we Levend stratego gespeeld, De Hollandse leeuw en in de avond patat gegeten. De tweede dag gingen we wandelen, met de bus naar een museum en bij het kampvuur spannende verhalen vertellen. En waar we al jaren echt jaren naar uitkijken is de … Musical. Onze musical heet Bende op de Camping. Wij wilden allebei een viking zijn. Kick heet Sven Hamer en Skip heet Epke Zonderhand."


Esmee Bijland en Elise Hiemstra: "In groep 8 hebben wij veel gedaan. Zoals: kamp, de musical en de schouwburg.

Met kamp gingen we naar Driebergen waar ons kamphuis stond: het Boshuis. De eerste avond moesten we glowsticks volgen. Dat zijn lichtgevende stokjes. Maar wat we niet wisten is dat de juffen en meesters onderweg weg waren gegaan. Uiteindelijk hadden we de sticks verzameld en rondom ons heen gegooid. Toen deed de gymleraar zijn zaklamp aan. We waren best wel opgelucht en we konden weer terug naar het kamphuis.

Ook zijn we naar de Schouwburg geweest daar keken we de voorstelling Diep in het woud. Het ging over een familie die vervloekt was en geen kinderen meer konden krijgen. Ze moesten 4 dingen gaan zoeken en die aan een koe geven. De heks werd dan weer jong en de familie kon weer kinderen krijgen. De meningen over de voorstelling waren verschillend. Dit was onze tijd in groep 8. Wij hebben al superveel zin in de middelbare school!"

Meer berichten