Twee agenten, agent Jill en agent Egon, vertelden de kinderen wat de politie allemaal doet. De kinderen wisten het wel: boeven vangen natuurlijk.
Twee agenten, agent Jill en agent Egon, vertelden de kinderen wat de politie allemaal doet. De kinderen wisten het wel: boeven vangen natuurlijk. (Foto: )

De politie was bij Peutergroep Eigen Wijs

Op dinsdag 26 juni was het weer een spannende ochtend bij Peutergroep Eigen Wijs. We kregen visite van de politie. De leidsters hadden een aantal weken met de peuters gewerkt rondom het thema 'politie' en daar hoorde natuurlijk ook een bezoek van de politie bij.

Alle peuters van Eigen Wijs waren uitgenodigd. De kinderen waren verdeeld in twee groepen. Twee agenten, agent Jill en agent Egon, vertelden de kinderen wat de politie allemaal doet. De kinderen wisten het wel: boeven vangen natuurlijk. De handboeien kwam tevoorschijn en wie wilde mocht deze om. Daarna mochten de kinderen de jas van de politie aantrekken, heel zwaar natuurlijk, ze mochten de zaklamp uitproberen en de portofoon werd uitgelegd.


Nadat iedereen heel goed had geluisterd, kwam het mooiste van de ochtend. De kinderen mochten in de politiewagen zitten. Ze vonden het geweldig, vooral toen ze zelf ontdekten welk knopje ze moesten gebruiken om de sirene en het zwaailicht aan te zetten. Ze kregen er geen genoeg van. Toen de tweede groep kinderen bij de politiewagen bezig waren, hadden zij het geluk dat een toevallig passerende politiebus langskwam. Deze twee politiemannen vonden het ook leuk om de peuters in de bus te laten kijken. Er werd van alles gedemonstreerd, ze vonden het prachtig.


Daarna leerden de kinderen oversteken. Vermeulen Traffic had speciaal voor Eigen Wijs vier verkeerslichten neergezet op het parkeerterrein van BSC'68 en er was een zebrapad neergelegd. Agent Jill legde de kinderen uit hoe ze moeten oversteken, stoppen bij de stoeprand en dan kijken naar het stoplicht. De kinderen wisten het wel. "Bij groen mogen we oversteken." En daar gingen ze, sommigen aan de hand van de politieagent. Terwijl de kinderen gingen oversteken, reed agent Egon met zijn auto rondjes, als zijnde echt verkeer. Wat hebben de kinderen veel geleerd. Met een oversteekdiploma op zak en een kleurboekje met politiekleurplaten gingen ze naar huis.


Alle agenten die hieraan hebben meegewerkt en Vermeulen Traffic, enorm bedankt!

Meer berichten