Wij hoorden vele klachten over de rozenstruiken in de Biezen. Waarom iets snoeien wat nog in bloem staat? En waarom dan ook gelijk zo kort dat alles bruin is?
Wij hoorden vele klachten over de rozenstruiken in de Biezen. Waarom iets snoeien wat nog in bloem staat? En waarom dan ook gelijk zo kort dat alles bruin is? (Foto: Debbie de Geus)

Groetjes van de stamtafel: verhalen van de Boskopers

We hebben het allemaal gehoord, op 21 juli van 12.00 tot 15.00 uur gaat de hefbrug bezet worden. Hoe dit gaat gebeuren wordt later bekend gemaakt. En dat zat er aan te komen. Er is al veel over gespeculeerd en eigenlijk hoopte iedereen dat dit een keer zou gebeuren onder het mom 'wie niet luisteren wil, moet maar voelen'.

Want de Boskoper heeft het idee dat er niemand wil luisteren. Het openstaan van de brug kost onnodig veel tijd voor wie er overheen wilt. En de haven in Alphen groeit, er wordt daar lekker verdiend wordt er gezegd, maar de burger heeft er last van. Hij laat zijn onvrede horen, maar er wordt niks mee gedaan. Kortom, we zijn er klaar mee! Als iedereen maar wat dingen gaat roepen, heeft het geen zin. Je stem laten horen wel!


1000 handtekeningen

En dat kan op 21 juli. De hoop is dat er massaal gehoor gegeven wordt aan de oproep. Zet onder het genot van een kop koffie je handtekening achter en geef jouw mening. Bij 1000 handtekeningen kan dit burgerinitiatief naar de Provinciale Staten. Dan moeten ze er toch uiteindelijk iets mee gaan doen. Hopelijk brengt het ons Boskopers iets dichter naar een oplossing. Er moet veel geregeld worden, dus vrijwilligers worden gezocht voor hand- en spandiensten. En misschien kan de horeca een vrijwillige bijdragen leveren? Meer info: davidmoerings@hotmail.com.


Biezen en zijn rozenstruiken

Ons kwekersdorp kent mooie natuur, maar ook plekken waar het onkruid uit de straten groeit. En als er dan een straat is waar het er wel mooi bij staat, dan valt dat op. Tot het wordt gesnoeid. Dan is die mooie straat ineens omgetoverd in een droevig geheel. Dit gebeurde op de Biezen. Waar er aan de zijkanten van de weg eerst mooie rozenstruiken stonden met hier en daar een mooie bloeiende roos, was daar ineens de man met zijn snoeigereedschap die dit omtovert tot een droge, bruine grauwe bende. Wij hoorden vele klachten over de rozenstruiken in de Biezen. Waarom iets snoeien wat nog in bloem staat? Wie verzint dit toch?


Miljoenenjacht

De mannen van Van Lent strijken neer aan onze stamtafel. Ze zijn van de miljoenenjachten die soms door de Gouwe gaan, waarbij ze zorgen dat de jachten goed door de bruggen en sluizen heen varen en zonder schade. De boot van afgelopen week was op weg naar Rotterdam. Onze hefbrug was geen lastige, er was ruimte genoeg, dus hoefden ze daar niet te ondersteunen met stootkussens. Oftewel: tijd voor twee bakkies koffie. Hoorden we dat nou goed? De hefbrug niet lastig? Tja, zo kan je ook tegen de brug aan kijken. Als het alleen een paar keer per jaar open hoeft voor een miljoenenjacht, hoor je ons niet klagen!


Verhaal van de stamtafel

Ergens in Boskoop staat een stamtafel. En als die tafel toch praten kon… Aan deze tafel worden dingen besproken door Boskopers, toeristen en buitenlui. Dingen die ook vaak de krant niet halen, maar iedereen wel graag wil weten. Aan de stamtafel wordt dit onder de loep genomen.

Meer berichten