Met een nipte voorsprong kreeg Coos Rijsdijk de eervolle titel van Maestro van Boskoop. Richard van Loon en Helma van der Louw streden ook mee.
Met een nipte voorsprong kreeg Coos Rijsdijk de eervolle titel van Maestro van Boskoop. Richard van Loon en Helma van der Louw streden ook mee. (Foto: Piet Goudriaan)

Coos Rijsdijk wint Maestro Boskoop

Vorige week woensdag was de spannende eindstrijd van de Maestro van Boskoop in een uitverkocht Flora Theater. Bekende Boskopers Coos Rijsdijk, Richard van Loon en Helma van der Louw mochten twee muziekstukken dirigeren.

Aan Harmonie Excelsior de taak om de aanwijzingen van de Maestro's te volgen. Aan het einde van de avond werd Coos Rijsdijk bekroond met de mooie titel 'Maestro van Boskoop'. Harmonie Excelsior opende de avond met het indrukwekkende stuk 'The Cowboys', geleid door de eigen dirigent Bart Roobol.
Vervolgens werden de Maestro's Coos Rijsdijk, Richard van Loon en Helma van der Louw met originele filmpjes voorgesteld. Om beurten mochten zij de door hun zelf uitgezochte muziekstukken dirigeren. Bekende nummers als 'The Second Walz' en 'Carmen Suite' kwamen voorbij. Wat de Maestro's niet wisten is dat ze ook vanuit het orkest in beeld gebracht werden. Zo kon het publiek ook zien wat het orkest zag, garant voor hilarische momenten.

Het publiek, de jury én het orkest mochten op stemkaartjes aangeven wie tot Maestro van Boskoop bekroond werd. De punten lagen dichtbij elkaar, maar met een nipte voorsprong kreeg Coos Rijsdijk de eervolle titel. Coos was verrast en blij met de titel. Hij had genoten van de avond. Als het aan hem lag is een nieuwe Boskoopse traditie geboren.

Meer berichten