Foto:

Groep 8 neemt afscheid van de Eben-Haëzarschool

Wij zijn groep 8A van de Eben-Haëzerschool in Boskoop. We hebben achttien kinderen in de klas: negen jongens en negen meiden. Onze juf is juf van der Wildt. Ze is superleuk, lief en sportief. Ze organiseert allerlei leuke dingen! We zijn een gezellige klas, werken hard door en hebben veel plezier.


Er zijn veel leuke dingen gebeurd in dit schooljaar. We hebben een project gehouden over Kees van der Staaij en gingen hem opzoeken in de Tweede Kamer. We kregen een handtekening van hem en Chris Stoffer, een high-five van Thierry Baudet en zagen Kuzu. Het project zelf ging ook over de politiek. We hebben het over de gemeenteraad gehad en zijn naar de raadszaal van Waddinxveen geweest. De directeur van onze school zit in de gemeenteraad, we konden debatteren onder leiding van de burgemeester.

Tijdens het project hebben we ook een lessenmarathon gedaan van 8.30 tot 22.00 uur. Vooraf hadden we ons laten sponsoren voor Mercy Ships. Tot 15.15 uur was het een gewone schooldag, daarna begonnen de leuke dingen! 's Avonds gingen we met de klas eten, verstoppertje spelen in het donker en Levend Stratego. De juf heeft voor ons een leuke, maar ook een heel ingewikkelde, escaperoom gemaakt in het klaslokaal. We moesten dingen op de computer opzoeken, raadsels oplossen en veel meer. De juf hielp ons soms met het oplossen. De laatste code die we moesten kraken was van een koffer. Toen die open ging, lag er voor iedereen een zakje chips in!


Achter in de klas is ook een chill-hoek. Dat zijn twee bankjes met allemaal kussens en een luie stoel. We chillen er bijna elke middag. Er staat een supergrote knuffelhond die lijkt op de hond van de juf. De juf heeft een hele lekkere snoeppot waar we er dan eentje van mogen.


We gingen ook op de fiets naar het kamphuis in Bodegraven. We deden leuke dingen zoals poldersporten (toen werden we heel erg vies), voetballen, volleyballen en trefballen. 's Avonds deden we een avondwandeling en een kussengevecht. We hadden ook een hoedenshow: iedereen had een hoed gemaakt die over jezelf ging. Het was erg leuk om te zien hoe iedereen al zijn creativiteit in zijn of haar hoed stopte. De resultaten waren erg mooi. Op de bonte avond deden alle leerlingen een stukje. Dat kon een quiz, toneelstukje of challenge zijn. Het was erg gezellig en grappig. Binnenkort gaan we ook nog een high tea doen met de klas. Aan de inschrijflijst te zien, gaat het een hele lekkere high tea worden!

Wat leuk dat we mochten schrijven in deze krant! Groetjes van groep 8A van de Eben-Haëzerschool in Boskoop.

Wil je ook met jouw groep 8 in de krant? Stuur dan jullie verhaal op naar redactie.gkw@persgroep.nl.

Meer berichten