Uitzicht op het Rijnplein, onderdeel van het winkelcentrum van Alphen aan den Rijn.
Uitzicht op het Rijnplein, onderdeel van het winkelcentrum van Alphen aan den Rijn. (Foto: EDBA)

Brainstorm mee over winkelstad Alphen

De EDBA (Economic Development Board Alphen) en Projectteam Ontwikkeling Centrum Alphen aan den Rijn roepen inwoners van gemeente Alphen aan den Rijn op mee te denken én mee te praten over de toekomst van het Alphense centrum. Hiervoor worden twee brainstormavonden georganiseerd, op donderdag 5 en 12 juli.


De wereld van de winkels is volop in beweging. Online shoppen is al jaren een fenomeen en klanten zijn zelf ook steeds kritischer geworden. Zij willen verleiding, beleving en misschien wel een andere invulling van de winkelstraat. Het koopmoment verschuift en de zondag wordt steeds interessanter als winkeldag. Ook in Alphen a/d Rijn vinden de winkeliers en gemeente, dat gekeken moet worden naar een andere invulling en/of aanvulling van de winkelstraat. Daarom zijn er twee brainstormavonden in het iFlow Ondernemingshuis op het Europaplein op 5 en 12 juli.


Tijdens deze bijeenkomsten spreekt het projectteam (Joost Berkhout, Daniel Othman, Elles in 't Veld, Jurre van Eindhoven, Jan Verheul en Toob Alers) met de klanten van winkels in het Alphense centrum. Gesproken wordt over beleving, winkelen, evenementen en meer. Samen met retailers en beleidsmedewerkers worden uitgangspunten geformuleerd, waarmee Alphen aan den Rijn de komende jaren richting kan gaan geven aan de "nieuwe winkelstraat". Om deze richting te bepalen, is de Alphense consument nodig. Hij of zij winkelt regelmatig in het centrum en kent het lokale winkelaanbod. Hij bezoekt daarnaast de horeca voor koffie met lekkers of geniet van een lunch tijdens het winkelen. Dit zijn de mensen die het projectteam zoekt. Wat missen zij in Alphen aan den Rijn, eventueel vergeleken met andere plaatsen?


Tijdens de bijeenkomsten (19.30 tot 21.30 uur) wordt in groepjes gesproken over de ambitie, die Alphen als aantrekkelijke winkelstad zou moeten hebben of krijgen. Aanmelden via www.alphens.nl/alphenbrainstormt.

Meer berichten