Ronald Dufais en Marjolein van Tienhoven organiseren het nieuwe Bier Wijn & Food Festijn op 30 juni bij Flora Boskoop en het Rosarium. "Een zomerfestival staat of valt met het weer."
Ronald Dufais en Marjolein van Tienhoven organiseren het nieuwe Bier Wijn & Food Festijn op 30 juni bij Flora Boskoop en het Rosarium. "Een zomerfestival staat of valt met het weer." (Foto: Morvenna Goudkade)

Bier Wijn & Food Festijn gaat van start

De speciaalbieren staan koud, de zomerwijnen zijn uitgezocht, de foodtrucks zijn er klaar voor en de artiesten zijn geboekt. Bovendien zijn de weersverwachtingen meer dan goed. Het nieuwste zomerfestival, het Bier Wijn & Food Festijn, lijkt een prima start tegemoet te gaan. Zaterdag is het zover.

Relaxed genieten in een zomerse sfeer, gezellig met familie en vrienden, met lekker eten en drinken en live muziek. Dat beeld stond Ronald Dufais en Marjolein van Tienhoven voor ogen toen ze gingen nadenken over een nieuw zomerfestival. "Niet te groot en heel laagdrempelig, met gratis toegang, dat is het idee," zegt Marjolein, samen met Ronald organisator van het Bier Wijn & Food Festijn. Het festival wordt gehouden op het buitenterrein van Flora, doorlopend naar het Rosarium. Het rozenpark is een attractie op zich, met ruim 160 soorten in volle bloei.

De afgelopen twee jaar organiseerden Ronald en Marjolein festival Smaak, op het ITC terrein. ''Dat was een muziekfestival met food, dit is een foodfestival met muziek," legt Ronald uit. "Smaak had een ander concept. Het nieuwe festival is kleinschaliger en vooral gericht op genieten. De muziek draagt bij aan die beleving." Zangeres Tess van der Zwet (28), van Tess et les Moutons, komt met haar band voor sfeervolle Franstalige muziek. Singer/songwriter Pip Alblas (22) begeleidt zichzelf op de gitaar.

Op het terrein komen barretjes, food- en wijntrucks en foodstations, vertelt Marjolein. "Veel aanbieders uit de regio Boskoop. Leo's Drankenhuis komt met speciaalbieren, zoals kasteelbier en IJbier. Voor de wijnen zorgen Wijn bij Robijn en Vive le Vin." Lekker eten is er ook, zoals pastagerechtjes, miniburgers, minipizza, visgerechtjes en verse friet. Pippin Foods uit Zevenhuizen komt met bijzondere stoofpotjes.

De belangrijkste factor bij een zomerfestival is mooi weer, weet Ronald. "Alles staat of valt met het weer. We willen een lekker zomers sfeertje, daar heb je zon voor nodig."

Hij heeft het anders meegemaakt, in de aanloop naar de edities van Smaak. "Als het dan in de dagen voorafgaand had geregend, was het buitenterrein al veel te drassig geworden. Dan moest ik met pompen aan de gang. De laatste keer was Smaak daarom al verplaatst naar het parkeerterrein."

Is het Bier Wijn & Food Festijn de opvolger van Smaak? "Niet helemaal. Dit is een kleinschalig foodfestival. We hebben plannen voor een groot muziekfestival in voorjaar 2019."

Meer berichten