"Langs de Gouwe, met zicht op de Barendstraat, een prachtige spiegeling van karakteristieke panden."
"Langs de Gouwe, met zicht op de Barendstraat, een prachtige spiegeling van karakteristieke panden." (Foto: Ad Spruijt)

Favoriete kiekjes van Ad Spruijt

De Gouwe Koerier krijgt regelmatig prachtige foto's opgestuurd door Ad Spruijt. Wij vroegen naar zijn achtergrond.


Ad Spruijt: "Ik ben gewoon een Boskoopse amateurfotograaf, wel een gevorderde. Per week zitten vele uren in de fotografiehobby, zowel het maken, nabewerken als delen (en feedback krijgen) op diverse fotografie platforms, facebook, een eigen website en af en toe dus de krant. Een specifieke favoriete foto heb ik niet direct, ik ben niet gespecialiseerd in één deelgebied maar doe meer dingen (o.a. veel natuurfotografie). Verder ben ik vaste fotograaf van de Boskoopse Dorpskerk, waar ik o.a. de foto's van doopdiensten verzorg. Een enkele keer fotografeer ik in opdracht."


"Ik maak het niet 'zo maar' kiekjes, maar echt een mooie plaat. In Boskoop heb ik twee keer een prijs wonnen met mijn foto's en in februari 2017 stond het op de voorpagina van de Gouwe Koerier. De voorkant van de agenda 2017 van de Postcode Loterij agenda is ook van mijn hand."


"Toch wel één van mijn favoriete plekjes voor het maken van foto's: langs de Overslag in Boskoop. Het water, de kwekerij, het schuurtje, de draaibrug … het tekent Boskoop in al z'n facetten. En de Boskoops hefbrug mag niet ontbreken. Als er iets beeld bepalend is voor ons dorp langs de Gouwe dan is het die hefbrug wel. Mijn foto's zijn om iets op z'n mooist te laten zien. Zoals de brug bij nacht."

Meer berichten