De ECB heeft de ambitie om van 4 en 5 mei een Benthuizer traditie te maken. En dus worden er zakengedaan, ook vandaag. De voorzitter maakt een praatje, schudt een hand en regelt koffie.
De ECB heeft de ambitie om van 4 en 5 mei een Benthuizer traditie te maken. En dus worden er zakengedaan, ook vandaag. De voorzitter maakt een praatje, schudt een hand en regelt koffie. (Foto: Ellen van Dilst)

Lang leve de ECB, hoera hoera!

27 april 2018: het is feest in Benthuizen. Niet alleen is de koning jarig, ook de Evenementen Commissie Benthuizen (ECB) heeft wat te vieren. Vijftig jaar geleden zijn ze opgericht om de Koninginnedag te organiseren, overgenomen van de Oranjecommissie.

Maar ook wordt door het jaar heen de hoogtepunten van elk seizoen gezamenlijk gedeeld. De doden worden herdacht, de vrijheid gevierd. Aan het begin van de zomer wordt vier avonden achtereen gewandeld en in het najaar de oogst getoond met de bietenoptocht. En elk jaar weer wordt Sint-Nicolaas op hartelijke, en soms spectaculaire, wijze verwelkomd in het dorp. De ECB is er bij, organiseert een en ander en zorgt er voor dat er geld beschikbaar komt om van elke gebeurtenis iets bijzonders te maken.


Hoogtepunt

Het hoogtepunt van het jaar is van oudsher Koninginnedag, of beter gezegd: Koningsdag, zoals het tegenwoordig heet. De ECB viert dit jaar hun eigen verjaardag meteen mee. Het oudste, nog levende oud-bestuurslid, Cor Boonstra, heeft 's ochtends de vlag gehesen.

Op de markt is voor de gelegenheid een kleine tentoonstelling ingericht, het resultaat van een duik in de geschiedenis van de ECB. Mensen nemen een kijkje: 'hoe was het ook al weer'. Onder het wakend oog van voorzitter John Jespers vertellen bestuursleden over toen en nu. Terugblikkend wordt er ook naar de toekomst gekeken.


Traditie

De ECB heeft de ambitie om van 4 en 5 mei een Benthuizer traditie te maken. En dus worden er zakengedaan, ook vandaag. De voorzitter maakt een praatje, schudt een hand en regelt koffie.
Er ligt een intekenlijst voor de Liberty Tour volgende week. Het leven gaat door na Koningsdag en voor je het weet, staat het volgende evenement voor de deur.

Maar nu zijn er felicitaties en oranje tompoucen. Want vandaag is het feest, voor de koning en voor de ECB.


Programma

Het programma van de Evenementen Commissie Benthuizen staat op hun website www.ecb-benthuizen.nl en op facebook.

Meer berichten