Opperbeste stemming bij de feestelijke opening van Green Tech Valley, met Siem Hoogeveen (l) en wethouder Kees van Velzen (r).
Opperbeste stemming bij de feestelijke opening van Green Tech Valley, met Siem Hoogeveen (l) en wethouder Kees van Velzen (r). (Foto: Morvenna Goudkade)

'Dit gaat een heel mooi terrein worden'

Het is nu nog een braakliggend terrein met een grintweg, maar daar gaat snel verandering in komen. Green Tech Valley, grenzend aan het International Trade Center (ITC) in Hazerswoude-Dorp, wordt een nieuwe hotspot voor innovatieve bedrijven in de groene sector. Afgelopen vrijdag was de feestelijke opening.

Aan het einde van de grintweg doemt een witte partytent op. Hapjes, drankjes én planten staan klaar voor de genodigden. De inwijding van het nieuwe bedrijventerrein Green Tech Valley vindt plaats met stralend weer. Grondeigenaar Hoogeveen Plants heeft samen met Van der Sijs Makelaardij het plan ontwikkeld.
"Ik ben heel trots dat het gelukt is, dit gaat een heel mooi terrein worden," zegt Siem Hoogeveen. "We zijn er drie jaar mee bezig geweest, dus ik ben blij dat het nu zover is."


Dat vindt ook makelaar René van der Sijs. "Green Tech Valley is zeven ha. groot en biedt plaats aan vernieuwende groene bedrijven. Dat kan sierteelt zijn, maar ook aan de sector verwante bedrijven." Inmiddels zijn er twee kavels verkocht. Lucien van der Heide laat weten dat hij zich vestigt met twee ondernemingen, waaronder een zonnepanelengroothandel. "Ik ben al gevestigd op het ITC, dit wordt een uitbreiding. Mijn perceel ligt direct aan de Hoogeveenseweg." Ook Van der Waay heeft een kavel gekocht, het bedrijf bouwt machines voor reiniging, reparatie en onderhoud van kassen. Eigenaren Joost van der Waay en Marcel Koolmees zijn aanwezig.

Voor de officiële opening is wethouder Kees van Velzen uitgenodigd. Hij plant samen met Siem Hoogeveen een boom. "Een Cornus kousa 'Venus', oftewel grootbloemige kornoelje," meldt initiatiefnemer Hoogeveen. "Afkomstig uit onze nieuwe collectie Good Roots, de vergeten heesters." De wethouder prijst de inspanningen voor Green Tech Valley. "Dit wordt een belangrijk onderdeel van het ITC. Vanaf 2021 komt hier de hoofdentree. Er komt dan directe aansluiting op de Hoogeveenseweg, richting de Verlengde Bentwoudlaan."

De nieuwe weg krijgt de naam Finlandlaan, onthult René van der Sijs. "Die naam is inmiddels vastgelegd." De makelaar laat plattegronden zien. "We willen een fraaie groene uitstraling op het terrein, met Boskoopse allure: planten, bomen en groenstroken. Er zijn geen vaste kavels, dus kopers hebben veel vrijheid voor eigen invulling. We verwachten hier bedrijven die vooruit willen en ruimte nodig hebben."

Inmiddels is de boom gepland en wordt een toast uitgebracht op de nieuwe parel van het ITC. Siem Hoogeveen heeft voor iedereen nog een groen cadeau: een fraaie clematis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden