Waar in veel dorpen een gezamenlijk feest is, moet je bij ons in Boskoop van hot naar her en ben je altijd aan het zoeken waar wat te doen is, en wie waar heen gaat.
Waar in veel dorpen een gezamenlijk feest is, moet je bij ons in Boskoop van hot naar her en ben je altijd aan het zoeken waar wat te doen is, en wie waar heen gaat. (Foto: Debbie de Geus)

Groetjes van de stamtafel: verhalen van de Boskopers

De zon kwam en alle motoren kwamen uit de stalling. Het stof werd er af gehaald en er werd met hartenlust gereden. Ook mooie oude oldtimers kwamen langs. Bij thuiskomst werd de BBQ aangestoken en de vrolijk gekleurde bloemen uit het tuincentrum werden in de potjes gestopt. We willen zomer, we hebben al weinig zon gehad. Ons lichaam schreeuwt naar zon.

Helaas het was voor korte duur, want als je op zondag uit het raam keek zag je regen en een saaie lucht. Dan de zon maar gaan kopen? Met een budget van 800 euro kan je niet ver komen. Bij het reisbureau is gewoon niks te vinden wat een beetje verwenning geeft in een zonnig land met een strand. Rest ons niks anders dan een dure vakantie boeken of wachten op beter weer in Nederland.


Sportplaatjesgekte

De sportplaatjesgekte lijkt ook een beetje te zijn afgelopen. Vele stamgasten brachten hier hun plaatjes en wij gaven ze weer aan de mensen die de boeken vol spaarden. Die boeken zijn bijna vol en iedereen heeft nu genoeg te ruilen over. Het was een ware gekte en de plaatjes vlogen hier ook vaak over de stamtafel. Met de grote stapel die we nu over hebben, kunnen we een muur vol behangen. Dus mocht je nog een plaatje zoeken, schroom niet om dat hier te vragen.


Verkeersgekte

Dan gaan we ons nu druk maken over de komende weken. Zoals het eruit ziet, gaat het in Boskoop erg druk worden tot 11 juni. Brugweg en hefbrug in Waddinxveen gaan voor twee weken op slot en omrijden kan ook via Boskoop. Althans, dat wordt gezegd. Maar dat kan helemaal niet; alles zit al potdicht. Behalve op 2 en 3 mei: dan is de Zijde afgesloten van 19.00 tot 5.00 uur voor werkzaamheden. Je zou denken dat het dan lekker rustig zou zijn. Behalve voor de omwonenden, want werkzaamheden betekent waarschijnlijk een hoop herrie.


Feestdagengekte

Op Koningsdag begonnen we met een goed bezochte aubade. Er zaten vele kindertjes met hun koopwaar in het centrum en er was van alles te doen. Van een loterij tot spelletjes tot DJ King die de muziek verzorgde. Waar je in veel dorpen een gezamenlijk feest aantreft, moet je bij ons in Boskoop van hot naar her en ben je altijd aan het zoeken waar wat te doen is, en wie waar heen gaat. Iedereen doet zijn best om iets leuks te organiseren, het is zo jammer dat het nooit op één plek is.
In het centrum was veel levendigheid, maar in de middag loopt het leeg. We zien in de ene straat het koningshuis in volle glorie uitstralen en in de andere straat niet één vlag te vinden. Jammer. En hoe zal dit op 4 en 5 mei zijn? Een vlag aanschaffen en ophangen is toch niet zoveel moeite?


De discussie die plaatsvond na aanleiding van een nieuwsbericht in de media dat er mensen zijn die herrie willen gaan maken tijdens de dodenherdenking, werd met afschuw besproken. Iedereen was het er over eens dat je respect hebt voor iedereen die gevochten heeft in wat voor oorlog dan ook. In Nederland moet je voor veel dingen betalen, echter heeft niemand ooit een rekening gekregen voor "Vrijheid". Waarom dit is? Hier is al voor betaald! Door de mensen die gevochten hebben en hun leven daarvoor hebben gegeven. En daarom herdenken wij en zijn wij stil. Ook aan de stamtafel zal het stil zijn. De kaarten gaan even opzij, er wordt niet gelachen, gegeten of gedronken. We zijn stil, en we herdenken. U ook?

Meer berichten